Pasajul de la Șcheia a fost redeschis


Intră acum și în grupul de

  Traficul rutier pe drumul european E 576 (DN 17) la intrarea în municipiul Suceava dinspre Gura Humorului a fost redeschis, în cursul zilei de sâmbătă, după ce timp de mai bine de o lună și jumătate a fost închis pentru realizarea unor lucrări de reabilitare a carosabilului în zona de subtraversare a căii ferate ce traversează europeanul. Circulația rutieră pe E 576 în comuna Șcheia, la intrarea în municipiul reședință de județ, a fost închisă la mijlocul lunii septembrie pentru lucrările de execuție a unui sistem rutier nou cu asigurarea scurgerii apelor și pentru asigurarea gabaritului pe înălțime în zona unui pasaj.

Lucrările ar fi trebuit încheiate încă din 15 octombrie, dar din cauza complexității lucrării, care a presupus modificarea traseelor unor conducte de apă, canalizare și gaze naturale, acestea au fost întârziate cu peste două săptămâni. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a fost prezent la festivitatea de redeschidere a acestui drum a declarat că s-au făcut eforturi considerabile atât din partea firmelor de utilități cât și constructorului ca lucrarea să fie finalizată în cel mai scurt timp posibil. El a menționat că pentru fluidizarea traficului la intrarea în municipiu, în special pentru legătura cu drumul E 85, s-au creat sensuri unice în zonă, atât pe o porțiune a E 576 cât și pe o porțiune a unui drum județean. Flutur a mai spus că acesta era cel mai dificil punct din programul de modernizare a acestui drum, care face legătura între Moldova și Ardeal prin nordul țării și că în zilele următoare se va recepționa și porțiunea de drum Suceava-Gura Humorului după ce, la începutul săptămânii a fost recepționat un tronson de aproximativ 40 de km între Iacobeni și Pasul Tihuța.

„Județul începe să de deblocheze. Acest traseu, care era de speriat pentru șoferi ajunge acum să devină un traseu sigur”, a spus cu destul optimism șeful executivului județean, care în mai multe rânduri s-a implicat personal în realizarea lucrării de la pasarela din Șcheia.

 


Intră acum și în grupul de