Sindicaliștii din învățământ nu se lasă înduplecați


Intră acum și în grupul de

Sindicatul din învățământ „Spiru Haret”, a anunțat duminică, faptul că intră în grevă de avertisment pentru o zi. Acesta este primul protest al profesorilor anunțat pentru această lună. Peste o săptămână vor intra în grevă de avertisment și celelalte sindicate, iar pe 18 noiembrie este anunțată greva generală. În cazul în care toate sindicatele își vor ține promisiunile, la sfârșitul lunii noiembrie peste jumătate de milion de oameni își vor întrerupe lucrul.

Liderul Sindicatului Județean din Învățământ „Spiru Haret” Suceava, Constantin Cernica spune la sfârșitul săptămânii că este o situație bizară. „Nu presăm pe nimeni prin această majorare. Totul se întâmplă în interiorul Ministerului. Nu se face altceva decât se ia dintr-un buzunar și se pune în celălalt. Și așa nu se cheltuiesc toți banii și sunt pasați de la an la an. O delegație a federației, luni, va depune o plângere la Comisia de Petiții, din cadrul Parlamentului European, împotriva Guvernului Tăriceanu și o plângere la Geneva, la Organizația Internațională a Muncii (OIM). Apoi pe data de 3 noiembrie toate sindicatele afiliate vor fi în grevă japoneză timp de 5 zile. Pe data de 5 noiembrie vom picheta Parlamentul pentru a forța Senatul și Camera Deputaților să discute Ordonanța Guvernului prin care amână aplicarea legii de majorare a salariilor, și să o respingă. Încă nu știm cum vor decurge lucrurile și care vor fi rezultatele negocierilor, dar dacă nu se ajunge la o înțelegere pe data de 10 noiembrie între orele 12:00-14:00 vom face o grevă de avertisment iar pe 18 noiembrie vom face grevă generală” a declarat Constantin Cernica.     

Sindicaliștii din învățământ spun că vor să se aplice legea votată de Parlament, validată de Curtea Constituțională și promulgată de președinte. În opinia acestora faptul că legea nu se aplică îi determină să creadă că nu se dorește calitate în învățământ.


Intră acum și în grupul de