Alegeri 2008 : Bosancu acuză PD-L că folosește bolnavii la acțiuni electorale


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele organizației municipale PSD Suceava, Neculai Bosancu, a acuzat, luni, PD-L că a încălcat normele elementare de legalitate, moralitate și corectitudine deoarece a folosit, duminică, la o acțiune electorală, bolnavi neuropsihici din „Centrul de recuperare și reabilitare boli neuropsihice” Dragomirna. „Duminică, bolnavi din acest centru au fost folosiți în campania electorală din Mitocu Dragomirnei”, a spus Bosancu, arătând că un grup de 30 de bolnavi au fost duși la o acțiune electorală, unde se mai aflau încă alte 20 de persoane.

El a declarat, într-o conferință de presă, că bolnavii neuropsihici au fost „utilizați” ilegal în campania electorală și a cerut președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, să ancheteze acest caz. „Au fost plimbați cu fulare portocalii și serviți cu băuturi alcoolice”, a mai precizat Bosancu, care a prezentat în cadrul conferinței de presă și imagini filmate cu aceste persoane.

Viceliderul PSD Suceava a mai adăugat că, din informațiile pe care le deține, pe lângă acțiunea electorală de duminică, aceste persoane au fost prezente, vineri și sâmbătă, la alte acțiuni electorale organizate de PD-L în Suceava.

Vicepreședintele CJ Suceava, Vasile Ilie, a declarat, luni, că în acest caz a fost „o provocare regizată în totalitate de PSD” și a arătat că șeful deliberativului județean va face marți precizări cu privire la această situație.
 


Intră acum și în grupul de