Sucevenii riscă să stea vineri prin gări din cauza grevei angajaților CFR


Intră acum și în grupul de

Sucevenii ar trebui să evite vineri dimineață deplasarea cu trenul, deoarece riscă să stea ore bune prin gări. Potrivit unei decizii a consiliului director al Federației Naționale Feroviare Mișcare-Comercial angajații CFR din Mișcare Comercial vor intra vineri în grevă, între orele 7.00 și 13.00, pentru că nu au primit nici până în prezent banii alocați pentru investiții în 2008. „Este prima mișcare de protest a salariaților de după 1989 în care nu se cer majorări salariale, ci privește siguranța la locul de muncă și siguranța călătorilor”, a spus președintele Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial, Gheorghe Popa.

Acesta a precizat că, din cauza faptului că nu a fost alocat nici până acum bugetul de investiții pe anul 2008, oricând este posibilă producerea unei catastrofe care să se soldeze cu victime. Toate cele opt regionale de cale ferată vor înceta activitatea dacă Guvernul nu aprobă până vineri bugetul pe 2008 și există posibilitatea ca ceferiștii să înceteze activitatea pe termen nelimitat, până se aprobă banii de investiții, a precizat Popa.

„La această dată nu există buget de venituri și cheltuieli aprobat pentru CFR pentru anul 2008, condițiile de muncă sunt deosebit de precare și chiar siguranța circulației este pusă în pericol”, a mai declarat Gheorghe Popa.
 


Intră acum și în grupul de