Alegeri parlamentare 2008 : Vasile Dediță vrea să rescrie „Viața la țară”


Intră acum și în grupul de

 Dezvoltarea mediului rural astfel încât locuitorii satelor românești să beneficieze de condiții asemănătoare cu cele din vestul UE este una dintre prioritățile pe care le va avea ca parlamentar candidatul PD-L la Camera Deputaților în colegiul Fălticeni 5 (zona Dolhasca – Mălini), omul de afaceri sucevean Vasile Dediță. El a declarat miercuri presei că programul de guvernare al partidului său prevede o paletă de măsuri care urmează a fi puse în pactică și care, „cu siguranță” vor schimba viața oamenilor din mediul rural. Dediță a mai arătat că în domeniul agricol PD-L are în vedere mărirea subvenției pentru cultivarea unui hectar până la suma 300 de euro/hectar, reducerea accizei la motorină de aproximativ 12 ori, introducerea cadastrului gratuit și asigurarea intabulării tuturor suprafețelor de teren agricole si forestiere.

„Civilizația poate și va fi adusă pe fiecare uliță prin introducerea rețelelor de apă și canalizare precum și prin extinderea celor existente, prin înființarea serviciilor rurale de colectare a deșeurilor, construirea de drumuri comunale și județene și modernizarea celor existente, sprijinirea turismului rural și conservarea tradițiilor locale”, a spus democrat-liberalul sucevean.
Din perspectiva sa, măsurile cu caracter social care vor fi puse în aplicare de viitorul guvern PD-L vor contribui la creșterea nivelului de trai în localitățile din mediul rural. Candidatul pentru Camera Deputaților a ținut să amintească faptul că partidul său dorește mărirea alocației de stat pentru copii la 100 lei, introducerea pensiei minim garantate de 350 lei, inclusiv pensiile agricultorilor, majorarea pensiei medii la 405 euro până în 2012 și actualizarea semestrială a punctului de pensie, creșterea salariului mediu brut la 905 euro până în 2012 și salariul minim  brut la 452 euro.

    Vasile Dediță a ținut să remarce faptul că la capitolul educație în mediul rural programul de guvernare al democrat liberalilor propune alocarea a minim 6 % din Produsul Intern Brut (PIB), modernizarea școlilor și creșterea salariilor educatorilor, învățătorilor și profesorilor, asigurarea gratuită a uniformelor, rechizitelor și a transportului elevilor din școala primară proveniți din familii sărace, stabilitatea programelor școlare și a examenelor.

„Prin viitorul Guvern PD-L, care-l va avea ca premier pe Theodor Stolojan, va fi pus în aplicare programul nostru de guvernare care va face ca locuitorii satelor românești să beneficieze de aceleași condiții de trai ca și cei din Europa lucru  posibil datorită obiectivelor realiste pe cere ni le-am propus și datorită oamenilor cu care suntem pregătiți să facem asta”, a conchis Vasile Dediță.

 


Intră acum și în grupul de