Alegeri parlamentare 2008 : Bălan s-a apucat de treabă


Intră acum și în grupul de

Candidatul PD-L la Camera Deputaților pe colegiul Suceava Est (Burdujeni), Ioan Bălan, a oferit, în ultima perioadă, sprijin consistent în vederea rezolvării unor probleme cu care se confruntă localitățile din colegiul său. Astfel, cu ajutorul candidatului democrat-liberal, în comuna suceveană Mitocu Dragomirnei va funcționa în curând o „Casă a Sănătății”, care va include o farmacie umană, o farmacie veterinară, precum și un punct sanitar. Obiectivul este realizat printr-un parteneriat public privat, în cadrul căruia primăria a pus la dispoziție terenul, iar o firmă privată execută construcția. „După realizarea construcției aceasta va fi donată comunității din Mitocu Dragomirnei.

Un lucru important este că o treime din banii necesari deja sunt în conturile primăriei”, a spus Ioan Bălan. De asemenea, el a mai arătat că o firmă privată  a donat mobilier pentru școala din comună.
Candidatul PD-L a ținut să sublinieze implicarea primarului în vederea refacerii podului ce leagă localitățile Mitocu Dragomirnei și Lipoveni . „Ca urmare a implicării primarului, podul ce leagă localitățile Mitocu Dragomirnei și Lipoveni, afectat de inundațiile din vară a fost refăcut în totalitate și astăzi este circulabil. Am fost prezent de foarte multe ori acolo, am făcut presiuni asupra constructorului ca lucrările să fie urgentate, astfel încât să putem intra în perioada rece cu acest obiectiv terminat”, a menționat Ioan Bălan.

Pe de altă parte, acesta a mai arătat că se va ocupa și de rezolvarea unor probleme cu care se confruntă localitățile Salcea și Fetești. „La Salcea este vorba de finalizarea extinderii aducțiunii de apă și canalizare, construirea rutei ocolitoare prin Ipotești, Tișăuți, Salcea cu realizarea podului peste râul Suceava. La Adâncata avem o problemă mai deosebită în sensul că cetățenii reclamă faptul că elevii din satul Fetești nu dispun de un microbuz pentru a ajunge la școală din comună. Încercăm să găsim o soluție cum ar fi redistribuirea unui microbuz de la o altă școală, care nu are așa mare nevoie de el, spre elevii din satul Fetești. O problemă importantă este și asfaltarea drumurilor din satul Fetești, care nu au fost asfaltate niciodată. Încercăm să găsim și aici o soluție”, a mai spus Bălan.

 


Intră acum și în grupul de