Alegeri parlamentare 2008 : Uricec, preocupat de prevenirea inundațiilor pe Valea Solonețului


Intră acum și în grupul de

Deputatul Eugen Constantin Uricec, care candidează la Camera Deputaților din partea PD-L, pe colegiul 3 Suceava Vest, a declarat că este implicat în realizarea unui proiect integrat privind regularizarea pârâului Soloneț, ce are drept scop prevenirea inundațiilor pe Valea Solonețului. Uricec a precizat că pentru punerea în practică a acestui proiect sunt vizate fondurile structurale și a arătat că a purtat deja o discuție cu un specialist în acest sens. „Am avut o discuție cu un specialist pe probleme de atragere de fonduri europene, iar în perioada următoare vom întocmi proiectul pe care îl vom depune spre finanțare din fondurile structurale axa mediu, unde sunt bani suficienți pentru astfel de investiții”, a spus Uricec.

Deputatul democrat-liberal a ținut să sublinieze că în ultimii ani, localitățile de pe Valea Solonețului au avut mult de suferit de pe urma inundațiilor provocate de pârâul Soloneț, menționând că numai în această vară puhoaiele au provocat distrugerea a trei poduri.
Uricec a mai evidențiat că fondurile alocate de Guvern în vederea refacerii infrastructurii afectate de inundații, au fost insuficiente, ceea ce a făcut ca lucrările să nu fie trainice. „Ori de câte ori lucrările de refacere a infrastructurii afectate de inundații au fost finanțate de Guvern, banii alocați au fost total insuficienți, adică undeva în jur de 20-30% din necesar, așa că niciodată obiectivele nu au putut fi refăcute la cotele corespunzătoare. Trebuie gândit acum un proiect integrat de regularizare a pârâului Soloneț pentru executarea unor lucrări trainice. Podurile trebuie regândite din punct de vedere tehnic, trebuie făcute apărări de maluri corespunzătoare, astfel încât să nu mai fie probleme în zonă”, a conchis candidatul PD-L la Camera Deputaților.
 


Intră acum și în grupul de