Alegeri parlamentare 2008 : Ovidiu Donțu „cucerește” locuitorii cartierului Obcine


Intră acum și în grupul de

  Marți și miercuri, în această săptămână candidatul PSD pentru funcția de deputat în Colegiul Suceava 1, Ovidiu Donțu, și-a lansat candidatura în cartierul  Obcini. Însoțit  de  consilierii locali ai PSD și de consilierul județean dr. Mihai Crețeanu, dl Ovidiu Donțu a intrat în contact direct cu cetățenii din acest cartier pentru a-si prezenta proiectele. În urma discuțiilor purtate cu peste 300 de suceveni s-au ridicat o serie de probleme dintre care cele mai urgente ar fi : prețul energiei termice, mărirea pensiilor și crearea a noi locuri de muncă, izolarea termică a blocurilor, spațiile verzi și locurile de parcare.

Candidatul la funcția de deputat în colegiul Suceava I, Ovidiu Donțu, a abordat punctual fiecare solicitare a cetățenilor subliniind faptul că va milita în continuare pentru ca prețul energiei termice să fie de 45 euro precum în majoritatea statele Uniunii Europene. În ceea ce privește izolarea termică a blocurilor Donțu a spus că există o soluție pentru realizarea acestui proiect prin preluarea de către Guvern a contribuției de 33 % pe care, până acum, cetățeanul era obligat să o plătească.

 „Dat fiind faptul că mulți dintre cetățeni nu au venituri decente și practic trăiesc la limita sărăciei, le-ar fi iposibil să achite cuantumul acestei taxe pentru reabilitarea termică a clădirilor”, a spus Donțu. Cetățenii   s-au declarat mulțumiți de soluția oferită de el considerând că aceasta este singura modalitate prin care acest proiect s-ar putea realiza.Referitor la pensii, Ovidiu Donțu a declarat că împreună cu alți colegi deputați din PSD vor iniția un proiect de lege prin care pensiile se vor indexa automat cu rata inflației, sperând că, în acest fel, o parte din problemele pensionarilor se vor rezolva.

În finalul acestei întâlniri, social-democratul sucevean a arătat că proiectul său privind noua zonă industrială a Sucevei este unul viabil, care are deja sprijinul a peste 10 000 de suceveni și speră că în urma acestui proiect problema locurilor de muncă din Suceava să-și găsească rezolvarea. Reamintim că până la această dată au semnat pentru o nouă zonă industrială personalități ale Sucevei cum ar fi: dr. Hîncu, dr. Pușcașu, dr. Crețeanu, prof. Mihai Iacobescu, consilierii locali ai PSD, consilierii locali ai PNL, consilierii județeni ai PSD.
   
 


Intră acum și în grupul de