Alegeri parlamentare 2008 : Ovidiu Donțu „cucerește” locuitorii cartierului Obcine

  Marți și miercuri, în această săptămână candidatul PSD pentru funcția de deputat în Colegiul Suceava 1, Ovidiu Donțu, și-a lansat candidatura în cartierul  Obcini. Însoțit  de  consilierii locali ai PSD și de consilierul județean dr. Mihai Crețeanu, dl Ovidiu Donțu a intrat în contact direct cu cetățenii din acest cartier pentru a-si prezenta proiectele. În urma discuțiilor purtate cu peste 300 de suceveni s-au ridicat o serie de probleme dintre care cele mai urgente ar fi : prețul energiei termice, mărirea pensiilor și crearea a noi locuri de muncă, izolarea termică a blocurilor, spațiile verzi și locurile de parcare.

Candidatul la funcția de deputat în colegiul Suceava I, Ovidiu Donțu, a abordat punctual fiecare solicitare a cetățenilor subliniind faptul că va milita în continuare pentru ca prețul energiei termice să fie de 45 euro precum în majoritatea statele Uniunii Europene. În ceea ce privește izolarea termică a blocurilor Donțu a spus că există o soluție pentru realizarea acestui proiect prin preluarea de către Guvern a contribuției de 33 % pe care, până acum, cetățeanul era obligat să o plătească.

 „Dat fiind faptul că mulți dintre cetățeni nu au venituri decente și practic trăiesc la limita sărăciei, le-ar fi iposibil să achite cuantumul acestei taxe pentru reabilitarea termică a clădirilor”, a spus Donțu. Cetățenii   s-au declarat mulțumiți de soluția oferită de el considerând că aceasta este singura modalitate prin care acest proiect s-ar putea realiza.Referitor la pensii, Ovidiu Donțu a declarat că împreună cu alți colegi deputați din PSD vor iniția un proiect de lege prin care pensiile se vor indexa automat cu rata inflației, sperând că, în acest fel, o parte din problemele pensionarilor se vor rezolva.

În finalul acestei întâlniri, social-democratul sucevean a arătat că proiectul său privind noua zonă industrială a Sucevei este unul viabil, care are deja sprijinul a peste 10 000 de suceveni și speră că în urma acestui proiect problema locurilor de muncă din Suceava să-și găsească rezolvarea. Reamintim că până la această dată au semnat pentru o nouă zonă industrială personalități ale Sucevei cum ar fi: dr. Hîncu, dr. Pușcașu, dr. Crețeanu, prof. Mihai Iacobescu, consilierii locali ai PSD, consilierii locali ai PNL, consilierii județeni ai PSD.