Alegeri parlamentare 2008 : Mîrza susține că Flutur vrea să transforme aniversarea unirii Bucovinei cu România într-o manifestare electorală


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a declarat, miercuri, că deține informații cum că în ultima zi de campanie electorală, 28 noiembrie, care coincide cu aniversarea a 90 de ani de la unirea Bucovinei cu România, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care este și lider al PD-L, intenționează să transforme un moment aniversar într-o manifestare cu caracter electoral.

Mîrza a reamintit că în ultima ședință a deliberativului județean sucevean a arătat că organizarea acestei aniversări, chiar în ultima zi de campanie electorală, nu este de dorit, propunând să fie amânate manifestările pentru data de 1 decembrie. „Mi s-a respins această propunere”, a spus președintele PSD Suceava, care a menționat că acum apar „date în plus” despre scopul manifestării din 28 noiembrie, la care este așteptat să vină și președintele României, Traian Băsescu.

„Să treacă mocănița prin fața Palatului Administrativ, să fie un spectacol de câteva ore, care probabil în mintea unora va aduce mai bine în traiul populației din județul Suceava”, a afirmat Mîrza. El consideră că un moment aniversar va fi transformat într-o manifestare pur electorală și și-a exprimat convingerea că nu va fi luată în seamă de populația județului, care în ultima vreme are parte doar de spectacole.

În replică, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că temerile lui Gavril Mîrza sunt neîntemeiate. El a arătat că evenimentul „este de marcă” pentru Bucovina și România și precede Ziua Națională. „Ne gândim să sărbătorim în memoria înaintașilor noștri printr-o ședință solemnă a Consiliului Județean Suceava”, a spus Flutur. Șeful deliberativului județean i-a transmis președintelui PSD Suceava, că nu trebuie să-l judece după unitățile lui de măsură. „Despre temerile domnului Gavril Mîrza pot să spun că nu trebuie să mă judece după unitățile lui de măsură. În campania electorală trecută a adus tot staff-ul central al PSD fără să-i folosească la nimic”, a conchis Flutur.

 


Intră acum și în grupul de