A crescut numărul furturilor în județ


Intră acum și în grupul de

Întrucât în ultima perioadă, la nivelul județului Suceava, polițiștii s-au confruntat cu diferite infracțiuni de furt, favorizate de neglijența proprietarilor în a-și asigura bunurile, aceștia trimit un semnal de alarmă populației.
Polițiștii suceveni transmit proprietarilor de autovehicule recomandarea de a nu uita cheile în contact sau motorul pornit, chiar dacă sunt lângă automobil sau locuiesc în mediul rural. Un alt îndemn al polițiștilor, este blocarea volanul și închiderea autoturismul ori de câte ori șoferul coboară din mașină, păstrarea separată a cheilor autoturismului de cele ale locuinței, înlocuirea încuietorilor în cazul pierderii cheilor autoturismului, asigurarea autoturismul cu sistem de alarmă.

„Aducem spre atenția opiniei publice trei cazuri de furturi de autovehicule, petrecute în ultima perioadă și datorate în primul rând neglijenței proprietarilor. Pe data de 04.10.2008, C. GHEORGHE, de 41 ani, din comuna Sadova, a sesizat faptul că în intervalul orar 12.00 – 16.00 persoane necunoscute i-au sustras autoturismul proprietate marca „Opel Vectra”, pe care l-a lăsat în fața porții neasigurat și cu cheile în contact.

În noaptea de 01/02.11.2008, persoane necunoscute au sustras din curtea numitului C. DUMITRU, de 58 ani din comuna Horodnic de Sus, un tractor ce era lăsat cu cheile în contact. La 01.11.2008, A. ILIE a sustras autoturismul proprietatea lui M. GHEORGHE din municipiul Suceava, parcat în curtea numitei J. OLTEA din comuna Pătrăuți, după care l-au abandonat avariat pe un drum comunal în aceeași localitate. În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că autorul a sustras autoturismul folosind cheile de contact lăsate de proprietar în interior”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspector de polițe, Gabriel Panțîru .
 
 


Intră acum și în grupul de