Dezbatere aprinsă privind construirea Sălii Unirii la Palatul Administrativ. Cușnir către Flutur: Parcă v-ați molipsit de la Ion Lungu și ne jucăm cu milioane de euro precum copiii cu cireșele. Flutur: Suceava trebuie să-și revendice un rol regional și de aceea facem și spital regional modern și un aeroport regional.


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava adoptat, miercuri, cu 22 de voturi „pentru”, 2 „împotrivă” și 13 abțineri,  în urma unei dezbateri aprinse, proiectul de hotărâre privind studiul de fezabilitate privind realizarea Sălii Unirii în curtea interioară a Palatului Administrativ,

Consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir a spus că realizarea acestei investiții, a Sălii Unirii la doi ani de zile de la Anul Centenar arată capacitatea de a fi finalizate lucururile la timp, dar președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, i-a reamintit că proiectul a fost respins de Guvern de la finanțare prin PNDL și că atunci a trebuit ca CJ Suceava să realizeze prin forțe proprii această investiție și că va fi începută în Anul Centenar.

Cușnir consideră și că nu este nevoie de această sală, în condițiile în care Palatul Administrativ are o sală modernizată și care este folosită zece zile pe an.

„La ce ne mai trebuie una pe care să cheltuim un milion de euro. Am da 2600 de euro/mp. Oricine a construit ceva știe că mai mult de 1000 de euro/mp e foarte mult. Cu banii ăștia dotam 50 de școli cu grupuri sanitare moderne”, a spus Cușnir.

El l-a acuzat pe Gheorghe Flutur că s-a molipsit de la primarul Ion Lungu în ceea ce priveșt risipa.

„Parcă v-ați molipsit de la Ion Lungu și ne jucăm cu milioanele de euro precum copiii cu cireșele”, a spus Cușnir.

În replică, Gheorghe Flutur i-a spus că Suceava vrea să fie un centru regional puternic și că de aceea și face astfel de investiții necesare.

El i-a spus lui Cușnir că pentru Anul Centenar autoritățile sucevene au avut mai multe proiecte care nu au fost aprobate de Guvern.

„Urmașii noștri vor citi și vor afla dacă Suceava a fost sau nu finanțată la 100 de ani de la Unire”, a spus Flutur.

El a subliniat că Suceava are nevoie de o asemenea sală care să fie folosită direct de suceveni.

„Suceava vrea să își revendice un rol regional”, a spus Flutur care a adăugat că a existat o gândire curajoasă pentru realizarea unui spital regional modern, a unui aeroport regional.

„De noi depinde. E o investiție undeva la marginea orașului care să nu se justifice sau e în buricul târgului și oricând se poate accesa de cei interesați?”, a întrebat președintele CJ Suceava.

El a mai declarat că Suceava are nevoie de spații de acest fel și crede că poate va fi nevoie ca autoritățile sucevene să găsească și soluția pentru a prelua Casa Culturii în care nu s-a investit de mulți ani.

Sala Unirii care va fi amenajată în curtea interioară a Palatului Administrativ va costa circa un milion de euro. Sala va fi folosită pentru ședințe de anvergură, dar și la expoziții și vernisaje la care publicul să beneficieze de acces liber și direct.(N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de