Flutur avertizează retail-erii că „vor apărea replici în piață” dacă nu colaborează cu producătorii și procesatorii suceveni


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că producătorii și procesatorii suceveni trebuie sprijiniți, pentru că în felul acesta populația va beneficia de produse de mai bună calitate la prețuri mai mici, avertizând retail-erii care activează în județul Suceava că dacă nu înțeleg că este necesar să colaboreze cu aceștia, nu trebuie să fie mirați „dacă vor apărea replici în piață”.

Flutur a spus într-o conferință de presă că, miercuri, a purtat discuții cu producători și procesatori suceveni la CJ Suceava, la care au fost invitați să participe și directorii de divizie ale principalilor retail-eri care activează în județ, însă că marile firme au trimis la întâlnire reprezentanții locali, care nu au putere de decizie. „Am invitat șefii de divizie de la nivel național pentru a-i încuraja să cumpere produse de pe piața suceveană, dar au trimis reprezentanții locali”, a spus președintele CJ Suceava.

El a arătat că a trimis din nou invitații șefilor de divizie din cadrul marilor firme de retail avertizând că, dacă aceștia refuză dialogul cu autoritățile sucevene, cu producătorii și procesatorii din județ, vor avea „surprize în piață”. „Respectând regulile economiei de piață vom grăbi înființarea de piețe volante pentru produsele proaspete”, a declarat Flutur, precizând că și procesatorii au anunțat că intenționează să se asocieze și să-și facă propriile lanțuri de magazine „ca replică la sfidarea din piață a retail-erilor”.

Șeful deliberativului județean sucevean a menționat că procesatorii sunt nemulțumiți de taxele cerute de retail-eri, de intervalul de timp de decontare și de modul de lucru, ajungând ca unii dintre ei să fie nevoiți să facă un transport pe sute de kilometri doar pentru 50 de kilograme de cașcaval.

Flutur a mai subliniat că deși Ministerul Agriculturii a elaborat un cod deontologic pentru retail-eri, aceasta nu a determinat îmbunătățirea relațiilor cu producătorii și procesatorii. „Este adevărat că în economia de piață nu te porți cu mănuși, dar trebuie să apară replici la monopoluri”, a mai spus președintele CJ Suceava.
 


Intră acum și în grupul de