Cod galben de ploi abundente în județul Suceava de sâmbătă după amiaza până duminică seara. Sunt așteptate și averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, un cod galben de ploi abundente care include și județul Suceava și care este valabil în perioada sâmbătă, ora 14:00 până duminică la ora 23:00.

Meteorologii arată că vor fi fenomene de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

Astefel, în intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele de munte, precum și în Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei.

Vor fi averse care vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și punctiform 40…50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi și în restul teritoriului, însă pe arii mai restrânse.

ANM notează că manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala și la începutul săptămânii viitoare, local și temporar, în majoritatea regiunilor.(N.B.)

loading...