Handbal, Liga Națională : „Zile de foc” pentru handbaliștii de la CS Universitatea Suceava


Intră acum și în grupul de

> Formația suceveană va juca în perioada 12 – 23 noiembrie patru partide, două în campionat și două în Challenge Cup

În perioada 12-23 noiembrie, handbalul se va afla la cota maximă a performanței sportive în ceea ce privește un sport de echipă din Suceava. CS Universitatea Suceava va debuta în cupele europene, lucru care nu l-a mai realizat nimeni pe aceste meleaguri, împotriva echipei italiene Carisbo United Bologna. Sportivii suceveni sunt conștienți că vor avea ca adversară o echipă cu experiență în arena internațională, dar doresc să își facă o intrare frumoasă în sportul european. Dificultatea perioadei 12-23 noiembrie rezidă din faptul că CS Universitatea Suceava, pe lângă dubla manșă cu formația italiană, va mai avea de disputat două etape din Liga Națională, prima cu Steaua, în deplasare, cea de-a doua pe teren propriu, cu CSM Oradea.
Așadar, turul de forță al handbaliștilor suceveni începe miercuri, 12 noiembrie, cu partida Steaua – CS U Suceava din cadrul etapei a IX-a a primului eșalon valoric al handbalului masculin românesc. Responsabilitatea handbaliștilor suceveni pregătiți de Petru Ghervan și Leonard Bibirig a fost demonstrată și la ultima conferință de presă premergătoare meciului cu Steaua.
„Perioada de întrerupere a campionatului ne-a prins foarte bine, pentru că jucătorii noștri au reușit să se refacă după accidentări și să încerce să ajungă la forma optimă de competiție. Momentul bun al perioadei în care nu au fost meciuri oficiale a fost demonstrat în meciurile amicale cu Știința Bacău, meciuri în care echipa noastră a practicat un joc bun și, în consecință, a și câștigat.
În ceea ce privește partida de campionat cu Steaua, prima dintr-o serie de patru jocuri deosebit de importante, vom încerca să facem un joc bun. Suntem conștienți că ne așteaptă un meci dificil, pentru că echipa campioană a României traversează un moment dificil în campionat, dovadă fiind și înfrângerea din partida restanță cu Poli Izometal Timișoara, dar vom încerca să scoatem un rezultat bun în acest joc”, a declarat antrenorul echipei CS Universitatea Suceava, Leonard Bibirig.
Cel mai experimentat jucător al echipei CS U Bucovina Suceava a remarcat faptul că pentru formația suceveană cel mai important joc este cel de campionat cu Steaua, apoi urmând partida din Challenge Cup cu Carisbo United Bologna.
„La meciul cu formația italiană mă bazez de dorința de afirmare a jucătorilor noștri, care debutează într-o competiție europeană. Sper să-i surprindem pe italieni cu tinerețea și jocul nostru în viteză” a completat Leonard Bibirig.
Faptul că perioada de pauză din Liga Națională a fost una benefică a fost remarcat și de golgheterul formației CS Universitatea Suceava, Cristian Adomnicăi.
„Ne-am reîncărcat bateriile pentru meciurile ce vor urma și sper să ne descurcăm atât în campionat, cât și în Challenge Cup. În ceea ce privește partida cu Steaua, pornim cu șanse egale și, în pofida faptului că vom avea o opoziție serioasă, sper să facem un meci bun”, a afirmat jucătorul Cristian Adomnicăi.
Unul dintre jucătorii de bază ai echipei CS Universitatea Suceava, Adrian Chiruț, a beneficiat și el de întreruperea campionatului și speră să revină cu forțe proaspete în disputele din Liga Națională și în cele din Challenge Cup”.
„Sunt recuperat în proporție de 100% și sper să nu mai am probleme până a finalul acestui sezon competițional. În ceea ce privește partida cu formația italiană, suntem avantajați că jucăm returul pe teren propriu, pentru că publicul sucevean ne-a fost mereu alături și cu ajutorul lui ne putem califica în faza următoare a competiției”, a declarat Adrian Chiruț.
În mod sigur, unul dintre posturile cheie într-o echipă de handbal este cel de portar, la CS Universitatea Suceava Iulian Andrei și Bogdan Pralea formând un cuplu deosebit de eficient în acest compartiment de joc.
„Am jucat bine în meciurile amicale cu Știința Bacău și am încredere în echipa noastră. Au fost multe surprize în acest sezon și noi mai putem realiza una în disputa cu Steaua. Pentru mine, important este ca echipa să câștige indiferent de cine va sta în poartă”, a declarat portarul formației CS U Suceava, Iulian Andrei.
La finele conferinței de presă de ieri, handbaliștii suceveni au declarat că sunt alături de colegii lor de la FC Cetatea Suceava și speră ca aceștia să și revină și să ajungă acolo unde merită.
 


Intră acum și în grupul de