Alegeri parlamentare 2008 : Mîrza arată că programul de guvernare al PSD prevede sprijinirea sectorului agricol


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a declarat, vineri, că pentru dezvoltarea agriculturii și atragerea tinerilor în acest domeniu este nevoie de sprijin consistent din partea statului. El a apreciat că tinerii care lucrează în prezent în străinătate și se vor întoarce în țară nu vor exploata terenurile agricole tradițional, cu sapa și grebla, cum fac acum părinții sau bunicii lor și vor avea nevoie de utilaje agricole performante.

 „Trebuie un sprijin pentru cei care lucrează în agricultură. Tinerii, care acum sunt la muncă în străinătate și se vor întoarce acasă, nu vor exploata terenul tradițional, cum fac acum părinții sau bunicii lor, cu sapa și grebla, ci doar cu utilaje agricole”, a spus Mîrza.

Liderul social-democraților suceveni a arătat că în programul de guvernare al PSD sunt introduse mai multe prevederi pentru sprijinirea sectorului agricol, cum ar fi acordarea de 1500 de lei la hectar, indiferent de dimensiunea proprietății, utilaje agricole subvenționate la jumătate de preț și înjumătățirea prețului motorinei pentru agricultură prin diminuarea accizei.

 

</


Intră acum și în grupul de