Costel Ignătescu, amendat de inspectorii ITM pentru neîntocmirea formelor legale pentru personalul propriu


Intră acum și în grupul de

În urma controlului efectuat de inspectorii ITM Suceava, administratorul firmei și proprietarul postului de televiziune Antena 1 Suceava, Costel Ignătescu, a fost amendat cu suma de 6000 de lei, pentru neîntocmirea formelor legale pentru personalul propriu.
Conform evidențelor prezentate de conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, firma care deține drepturile de a realiza și transmite emisiuni TV, sub denumirea Antena 1 Suceava, SC ECO LOGISTIC SRL, nu are angajați reporteri sau camermani, personal specializat pentru o astfel de activitate. „Potrivit documentelor înregistrate la instituția noastră, SC ECO LOGISTIC SRL, administrată de Costel Ignătescu, nu are angajați oameni care să presteze obiectul de activitate al societății, respectiv muncă de televiziune. Astfel, în evidențele ITM, Antena 1 Suceava are doar patru angajați. Este vorba despre două secretare, un consilier juridic”, a declarat șeful ITM Suceava, Mihai Airinei.
Acesta a arătat că verificările la firma liderului PC Suceava au fost demarate după ce trei dintre foștii săi angajați au depus o plângere la ITM, în care se preciza că în cele câteva luni în care au lucrat la această televiziune, nu li s-au întocmit forme legale de muncă și nu au fost plătiți.
Șeful ITM Suceava, a mai menționat că după înregistrarea plângerii, inspectorii instituției pe care o conduce au început verificările la firma lui Ignătescu, însă acesta a refuzat, de două ori, să prezinte documentele solicitate. Airinei a mai spus că în timpul controlului, inspectorii au mai identificat o persoană care lucra la postul de televiziune Antena 1 fără documente legale.
 


Intră acum și în grupul de