Ion Lungu, sfat pentru PSD: Nu câștigă nimic dacă sabotează programul municipalității. Eu, deocamdată, tac și nu intru în campania electorală, dar când intru am argumente și gura mare


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri, că sfătuiește organizația municipală PSD să nu saboteze programul municipalității pentru că nu le va aduce câștig electoral.

Lungu a spus că în ceea ce privește programul de înființare a circa cinci mii de locuri de parcare de reședință, municipalitatea are alocate fonduri și a respins acuzele liderului PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, că dacă s-ar aproba amplasamentele pentru înființarea acestor locuri de parcare nu sunt fonduri alocate.

Lungu a declarat că există o poziție distinctă de fonduri pentru parcări inclusă în suma de 22 de milioane de lei pentru reparații străzi și parcări.

„Eu fac un apel PSD. Știu că vine o campanie electorală. Le-am spus de atâtea ori și le-o spun cu prietenie că nu vor câștiga nimic dacă sabotează programul municipalității. Eu, deocamdată tac și nu intru în campania electorală, dar când intru am argumente și gura mare”, a spus Lungu.

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi continuă să dezinformeze sucevenii că PSD se opune înființării de parcări de reședință și a arătat că propunerea PSD, respinsă de conducerea Primăriei, a fost aprobarea, lunar,  de parcări de reședință în câte un cartier al municipiului astfel încât să nu fie afectat spațiul verde.

Cușnir a spus într-o conferință de presă că, în decurs de 14 ani primarul Ion Lungu și locotenenții săi au făcut că Primăria Suceava să aibă simptomele unei instituții nefuncționale.

„Ca un bun discipol de-al lui Ion Lungu, Lucian Harșovschi face ce a învățat de la Ion Lungu: a învățat să mintă și îi minte pe suceveni ori de câte ori are ocazia. Minte atunci când spune că PSD-ul se opune amenajărilor parcărilor de reședință. A învățat să dezinformeze și în lipsa unor realizări reale încearcă să îi păcălească pe suceveni cu niște proiecte pe hârtie: proiectul parcărilor de reședință”, a spus liderul social-democrat sucevean.

El a mai declarat că viceprimarul liberal a învățat de la Ion Lungu să se laude și atunci când nu este cazul și că imediat ce trage trei dungi de var pe asfalt se laudă că a modernizat parcările, parcări care existau înainte ca el să se nască.

Cușnir susține că nu există nici măcar un loc de parcare, între blocuri sau pe străzi, la amenajarea căruia PSD să se opună.

El a precizat că în luna decembrie 2017 a avut o întâlnire, cu martori, cu Lucian Harșovschi căruia i-a transmis că dacă într-adevăr dorește inventarierea și amenajarea parcărilor de reședință, vor putea fi analizate și aprobate în Consiliul Local câte un cartier lunar.

„Dacă ar fi ascultat, acum toate locurile de parcare ar fi fost analizate, inventariate și aprobate. De fapt Harșovschi nu dorește rezolvarea problemei parcărilor de reședință pentru că nu știe și nici nu poate rezolva această problema. De la început a dorit crearea unui subiect din care, prin minciună, să încerce să câștige electoral. Minciuna amenajărilor parcărilor de reședința este dovedită de faptul că nu au alocat nici un leu în buget, nici în 2017 nici în 2018 pentru amenajarea acestor parcări. Banii publici sunt folosiți de către PNL doar pe paranghelii și alocări electorale”, a mai declarat Cușnir.

Liderul PSD Suceava a mai arătat că de fapt Lucian Harșovschi dezinformează și că în realitate nu exită un proiect real al parcărilor, ci doar niște schițe pe hârtie,  schițe făcute de niște amatori, pentru că doar niște amatori puteau suprapune parcelele propuse spre inventariere  pentru a fi scoase din Domeniul Public pentru parcări cu parcelele din Registrul Spațiilor Verzi.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de