Profesorii suceveni, în greva de avertisment pentru două ore


Intră acum și în grupul de

După ce majoritatea cadrelor didactice sunt pentru mișcarea de protest, Sindicatul Județean din Învățământ „Spiru Haret” Suceava va declanșa conflictul de muncă participând atât la greva de avertisment cât și la cea generală. Sindicatul Județean de Învățământ „Spiru Haret” Suceava aparține de FSLI și numără peste 6000 de membri. 

Cadrele didactice de la Sindicatul Bucovina din Zona Rădăuți, afiliat la FSLI, și cei de la Sindicatul ”Sf. Andrei” Gura Humorului, aparținând de FEN chiar dacă inițial nu au fost în greva japoneză săptămâna trecută, au anunțat că vor participa la formele de protest anunțate , au precizat liderii sindicatelor menționate, Gheorghe Șorodoc, respectiv Traian Pădureț.

Federațiile din învățământ din țară, inclusiv cea suceveană au programat pe 10 noiembrie grevă de avertisment între orele 12:00- 14:00, iar pe 18 noiembrie  greva generală, pe termen nelimitat. Sindicatele protestează față de decizia guvernului de a bloca prin ordonanță de urgență, până la 1 aprilie, aplicarea legii prin care se acorda mărirea salariilor cu 50% pentru cadrele didactice.

Mai exact dascăli vor merge luni la școală, dar nu vor face ore. Este vorba despre membrii celor patru Federații Sindicale din Învățământ: Alma Mater, FSLI, FEN și Spiru Haret

De altfel, luni, parlamentarii vor dezbate ordonanța care a blocat creșterea salariilor profesorilor și moțiunea de cenzură a PD-L pe Educație. În aceeași zi, în timp ce în plenul Senatului va fi dezbătută ordonanța de urgență care a blocat legea privind creșterea salariilor, dascălii vor picheta sediul Parlamentului.


Intră acum și în grupul de