Pompierii militari de la Punctul de Lucru Poiana Stampei au reușit să salveze viața unui șofer de tir care a fost proiectat prin parbriz și a ajuns sub sub cabina autovehiculului, pe DN 17, în Pasul Tihuța


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari de la Punctul de Lucru Poiana Stampei, din cadrul ISU Suceava, au contribuit la reușita unei misiuni de salvare a unui șofer de tir care a fost proiectat prin parbriz și a ajuns sub cabina autovehiculului.

Potrivit ISU Bistrița – Năsăud, joi dimineață, în jurul orei 02.00, pe DN 17, în Pasul Tihuța aproape de limita cu județul Suceava, un trailer a părăsit partea carosabilă, a ajuns la circa 50 m față de partea carosabilă pe un teren accidentat, iar conducătorul auto a fost proiectat prin parbriz și surprins sub cabina autovehiculului.

„Echipajele de intervenţie au reusit extragerea victimei (bărbat), în vârstă de 47 de ani, care era prinsă cu membrele inferioare sub roata din dreapta a cabinei autovehiculului”, a arătat sursa citată.

ISU Bistrița – Năsăud a menționat că prima intervenţie a fost asigurată de colegii lor din cadrul ISU Suceava – Punct de Lucru Poiana Stampei – care s-au deplasat la locul indicat cu un echipaj de descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD.

Cu ajutorul echipamentelor hidraulice, autovehiculul a fost stabilizat, au fost făcute săpături în jurul roţii din dreapta, pentru a putea extrage victima care prezenta un traumatism cranian şi traumatisme la nivelul membrelor inferioare.

La scurt timp, au ajuns pompierii militari de la Garda de Intervenţie Prundu Bîrgăului și Detașamentul de Pompieri Bistrița şi, împreună, au reuşit predarea victimei către echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD alocat, în sprijin, în vederea transportării bărbatului la UPU SMURD Bistriţa, pentru continuarea investigaţiilor medicale.

„Misiunile pentru gestionarea situațiilor de urgență la limita dintre județele Bistrița – Năsăud și Suceava sunt dese, pompierii salvatori lucrează ca o mare echipă, contracronometru, indiferent din care inspectorat fac parte, scopul fiind același: salvarea vieților semenilor aflați în situații limită. Mulțumim colegilor suceveni pentru promptitudinea de care au dat dovadă!”, au transmis reprezentanții ISU Bistrița – Năsăud.

„Felicitări salvatorilor de la Punctul de Lucru Poiana Stampei pentru reușita unei intervenții deosebit de dificile, la care au acționat cu profesionalism, câștigând minute prețioase pentru misiunea de salvare a vieții șoferului! Mulțumim și noi colegilor bistrițeni, pentru colaborarea exemplară și pentru cuvintele de apreciere!”, au spus și reprezentanții ISU Suceava.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de