Puștii lui FC Argeș mai bifează un succes


Intră acum și în grupul de

FC Argeș – Farul Constanța    3 – 0
Prima repriză a fost dominată de piteșteni, aceștia reușind să deschidă scorul repede, în minutul 9, după obișnuita perioadă de tatonare a adversarului. Mircea Stan înscrie după ce îl execută pe Curcă din colțul careului cu un lob perfect.
Conduși perfect din teren de play-maker-ul lor, Iulian Tameș, piteștenii conduc ostilitățile din teren, replica „marinarilor” fiind fără vlagă, prin Dragan Gosic care ratează două oportunități bune de a egala.
A doua parte a jocului aduce aceeași manieră de joc a celor două echipe, constănțenii par deja consolați cu rezultatul de pe tabelă, având unele zvâcniri pe contraatac. Cei care vor înscrie vor fi însă tot gazdele, prin Năstăsie, în minutul 65, și Bălașa, în minutul 79, majorând scorul la 3-0.
Cea mai frumoasă echipă, așa cum sunt de părere mulți oameni de fotbal, FC Argeș, se gândește și la spectatorii care au rezistat frigului de afară și face spectacol, artificiile tehnice ale lui Tameș&Co fiind aclamate de tribune.
Brigada de arbitri a fost compusă din Ionel Ivan, la centru, iar la cele două margini de M. Nagy (Cluj), V. Marinescu (București). Fluierașii s-au achitat bine de sarcini, meciul neavând probleme deosebite.
Au evoluat formațiile:
FC Argeș: Ionuț Boșneag, M. Stan, Lăcustă (V. Stan, 17), Bălașa, Poenaru, Bazzi, Iulian Tameș, Dulcea, Năstăsie, Y. Kamara, Adrian Voiculeț (Iordache, 61). Antrenor: Ionuț Badea.
Farul Constanța: Curcă, Farmache (D. Florea 75), Pătrașcu, Rastovak, Băcilă, Alibec, Cruceru, Claudiu Voiculeț, Matei (Nae, 68), Gaston Mendy, Dragan Gosic. Antrenor: Ion Marin.

Două goluri și atât

Pandurii Tg. Jiu – Gloria Bistrița 1 – 1
Deși a început furtunos, prin două goluri marcate rapid, partida dintre Pandurii Tg. Jiu și Gloria Bistrița a oferit foarte puține momente de fotbal.
Chiar în minutul 1, oaspeții deschid scorul prin Silvășan, care trage puternic din afara careului și îl învinge pe Stanca, prins pe picior greșit. Egalarea vine repede, Raskovic este lansat în adâncime și trimite în poarta bistrițeanului Albuț. În rest, nimic. Cele două echipe au părut mai mult decât prietene, fără să deranjeze în vreun fel careul advers, reciprocitatea fiind la ea acasă.
Pandurii au în componență 7 jucători proveniți de la Gloria, cei mai importanți fiind Tilincă, Chibulcutean sau Mândrean, dar relațiile bune dintre cele două cluburi s-au remarcat și pe teren. Cu toate acestea, centralul Istvan Kovacs a arătat 8 cartonașe galbene (Vancea, Popete, Alex Pițurcă, Alin Rus, Valentin Simion de la gazde și Velcovici, Ninu și Sabou de la oaspeți), iar antrenorul Sorin Cârțu a fost trimis în tribune pentru proteste repetate. Multe faulturi de joc penalizate corect de Kovacs.
Cu siguranță, cel mai slab meci al acestui tur de campionat, jocul fiind concentrat pe latul terenului, nicidecum perpendicular pe poartă.
Au evoluat formațiile:
Pandurii Tg. Jiu: Stanca, Mândrean, Alin Rus, Chibulcutean, Popete, Florin Stângă, Vancea, I. Iordache, Daniel Orac (Cardoso, 73), Raskovic (Val. Simion, 62), Alex Pițurcă. Antrenor: Sorin Cârțu.
Gloria Bistrița: Albuț, Miclăuș, Ciucă, Frăsinescu, Velcovici, Jao Pedro (Ninu, 46), Radu Mărginean, Daniel Sabou (Enescu, 60), Negrean, Silvășan, Coroian. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Gaz Metan părăsește zona retrogradării

Gaz Metan Mediaș – Poli Iași    1 – 0
Politehnica Iași a înregistrat sâmbătă a cincea partidă fără victorie în Liga I, după ce a fost învinsă în deplasare, la Mediaș, cu scorul de 0-1. Gaz Metan și Poli Iași se aflau la egalitate de puncte înaintea etapei a XIV-a, 12 puncte, și ambele formații aveau nevoie disperată de victorie pentru a se desprinde de zona retrogradării.
A reușit să iasă din zona fierbinte echipa gazdă, care s-a impus după reușita căpitanului Claudiu Boaru din minutul 48 al partidei. Brăneț a respins greșit în față o minge șutată de un jucător advers, Boaru a profitat de indecizia ieșenilor, a preluat mingea și a marcat din șase metri după ce l-a driblat și pe portar.

Lider pentru o zi

Unirea Urziceni – Oțelul Galați 3 – 1
Din păcate, miza acestei partide și-a spus cuvântul în prima parte a jocului. Ialomițenii, veneau după înfrângerea din etapa trecută de la Cluj, iar gândul că ar putea trece pe primul loc al Ligii I i-a cam speriat, nereușind nimic spectaculos, jocul fiind încâlcit, fără sclipire la mijlocul terenului. Fără oamenii de gol, Bilașco și Onofraș (ambii suspendați pentru cumul de cartonașe), primele ocazii ale gazdelor vin de-abia spre finalul primei reprize, Galamaz trimite cu capul din 8 metri, dar nu nimerește cadrul porții. Căteva minute mai târziu, Mara are un moment de luciditate, conduce un atac, îi pasează lui T. Bălan care trage la firul ierbii, dar Kolev este la post și reține balonul.
De partea cealaltă, „oțelarii” au venit cu lecția bine învățată și cu un moral bun, după ce etapa trecută erau aproape să întrerupă invincibilitatea Timișoarei. Jocul mai consistent al acestora va da roade după pauză, în minutul 50, când Pena reia din 3 metri și deschide scorul.
Reușita gălățenilor îi trezește pe elevii lui Dan Petrescu din letargia generală și stârnește furia gazdelor. În minutul 52, Mara zguduie transversala lui Kolev, mingea ajunge la Pădurețu care trimite în diagonală și aduce egalarea, iar un minut mai târziu, după o centrare a lui Bordeanu de pe partea stângă, T. Bălan, nemarcat în 6 metri, lovește balonul cu capul și Unirea preia conducerea. Ialomițenii sunt pe val, atacurile vin furibunde, la fel și ratările care îl exasperează pe vulcanicul Dan Petrescu. Cireașa de pe tort o pune Dănălache în minutul 83, când a reluat cu capul spre colțul lung, fără șanse pentru Kolev.
Au evoluat formațiile:
Unirea Urziceni: Arlauskis, Bordeanu, B. Fernandes, Galamaz, E. Nicu, I. Apostol, Pădurețu, Todoran, T. Bălan (S. Frunză, 65), Mara, Dănălache. Antrenor: Dan Petrescu.
Oțelul Galați: Kolev – Ioviță, Cîrjă (Cojoc 62), Sg. Costin, Jelev, Sălăgean – L. Iorga, Bourceanu, Viglianti, M. Tănasă (Nikolici, 61) – Pena ( Tismănaru, 80), Vitaici. Antrenor: Petre Grigoraș.

Craiova atacă podiumul

Gloria Buzău – Universitatea Craiova    0 – 2
Jocul bun făcut de buzoieni din ultimele două etape, egalul din Ghencea și înfrângerea grea cu Rapid, i-a făcut pe „juveții” lui Nicolo Napoli să înceapă partida în forță.
Încă din primul minut acest lucru s-a văzut și pe tabela de marcaj. Julius Wobay preia o minge venită dintr-un corner la marginea careului advers de 16 metri și trage puternic. Vlaicu deviază balonul în poartă și Arcaba, plecat pe colțul opus, este învins.
Gloria încercă să își revină „din pumni” și are câteva ocazii bune de a înscrie prin Bicfalvi, Moreira sau Dias, care nu reușesc însă să aducă egalarea.
În prima repriză, centralul întâlnirii, Sorin Corpodean, a acordat un singur galben, pentru Stoianof, după un duel în aer cu portarul gazdelor.
În cea de-a doua parte a jocului, Craiova nu se mai avântă în atac, mulțumindu-se să păstreze fragilul avantaj, iar buzoienii profită de acest lucru și iau cu asalt poarta lui Bornescu. Dar cum „la omu’ sărac, nici boii nu trag”, brigada de arbitri le-a mai tăiat din elan, tușierul Bogdan Velicu semnalizând ofsaid la două faze controversate, într-una din acestea, Jaber reușind chiar să înscrie. Jocul dur al lui Rose este penalizat cu un galben în minutul 55, Dias și Lițu de la gazde fiind și ei avertizați, ultimul pentru proteste. Pe contraatac, Universitatea devine periculoasă, iar în minutul 68 același Wobay centrează perfect pentru Dina care reia cu capul în plasa lui Arcaba. De menționat că aceasta este prima reușită din acest sezon a atacantului oltean, despre care Adrian Mititelu spunea că este un jucător de perspectivă.
Au evoluat formațiile:
Gloria Buzău: Arcaba – Luis Dias, Vlaicu, Diogo Silva, Dino Eze – Lițu, Moreira, Bicfalvi (Jaber, 46), Tafer Aziz – Tavares, Rusiano Branco (Fallardo, 46). Antrenor: Mario Marinică.
Universitatea Craiova: Bornescu – Dănănae, Josh Mitchell, V. Găman, Joshua Rose – Prepeliță, Dorel Stoica, Dilevski, Wobay (M. Costea, 84) – Stoianof (Dina 63), Fl. Costea (Gîngioveanu, 46). Antrenor: Nicolo Napoli.
 


Intră acum și în grupul de