Fotbal, Liga I : Execuție în Banat


Intră acum și în grupul de

FC Timișoara – Dinamo    0 – 3
Atmosferă de vis pe Stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara, unde aproape 30.000 de spectatori au asistat la partida dintre Dinamo București și FC Timișoara. Bănățenii aveau în spate 11 ani de complexe și frustrări dinamoviste, dar sperau ca de această dată să pună capăt acestei perioade de coșmar din fața rivalilor din București, în speță, Dinamo.
Primele minute ale partidei sunt cu dueluri tactice la mijlocul terenului, dar echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare dă dovadă de mai multă maturitate și preia ostilitățile, printr-un joc de pase mult mai bine pus la punct și prin ruperi de ritm amețitoare pentru fundașii de pe Bega. Și ca tabloul să fie complet, Boștină execută o lovitură liberă de pe partea dreaptă și balonul este deviat de Brezinsky în proprie poartă. 1-0 pentru Dinamo și fundașul timișorean este la al doilea autogol consecutiv, după „reușita” de la Galați.
Elevii lui Uhrin se năpustesc în atac, dar fără sorți de izbândă, astfel că tabela rămâne neschimbată. Ovidiu Hațegan, centralul întâlnirii, arată 4 cartonașe galbene, câte două de fiecare parte în prima repriză (Torje și Izvoranu de la oaspeți, Cisovsky și Magera de la gazde).
În a doua repriză avem parte de același joc hipnotizant al „câinilor”, Timișoara este, în continuare, incapabilă de a face față acestui iureș alb-roșu și apatică în atac. Cei doi „stâlpi” ai apărării bănățene sunt deseori depășiți de viteza lui Torje, iar Dănciulescu (53) și noul intrat Andrei Cristea (70) majorează scorul la un neverosimil 3-0, profitând de spațiile largi oferite de cei doi stoperi timișoreni.
Ajutată și de scorul de pe tabela de marcaj, Dinamo este mai calmă, și dă fiori suporterilor gazdă prin contraatacurile fulgerătoare ale unui Dănciulescu precis și inspirat.
De menționat că, în ultimele minute ale partidei, Boștină și Ropotan sunt eliminați, ambii pentru cartonașele galbene dublate, unul pentru proteste, iar celălalt pentru trageri de timp. Timișoara a început ca o echipă mare, dar termină în genunchi o partidă care a confirmat adevăratul lider al clasamentului Ligii I.
Suporterii dinamoviști au fost avertizați în timpul partidei că vor fi evacuați în cazul în care vor mai aprinde torțe sau vor continua să arunce cu petarde înspre sectoarele ocupate de spectatorii echipei gazdă. Avertismentul a venit după ce bucureștenii au aprins torțe și, împreună cu mai multe petarde, le-au aruncat spre sectoarele ocupate de suporterii formației FC Timișoara.
Au evoluat formațiile:
FC Timișoara: Pantilimon – Bădoi, Cisovsky, Brezinsky, Milhazes – Stelian Stancu (Goga 58), Alexa, Borbely (Parks, 57), Art. Karamyan, Magera (A. Karamyan, 82), Gigel Bucur. Antrenor: Dusan Uhrin jr.
Dinamo: Lobonț – Blay, Tamaș, Lucian Goian, Izvoranu – Torje (Mitea, 82), Ropotan, Boștină, Adrian Cristea – Dănciulescu (Diakite, 88), Miranda (Andrei Cristea, 65). Antrenor: Mircea Rednic.
 


Intră acum și în grupul de