Alegeri parlamentare 2008 : Folclorul contra-atacă și câștigă meciul la Burdujeni

Mii de suceveni au fost prezenți în cartierul Burdujeni al Sucevei, pentru a asista, la un concert excepțional de muzică populară. Este pentru doua oară consecutiv, în această campanie electorală când PD-L Suceava își atrage simpatia electoratului din colegiul Suceava Est, care include și cartierul Burdujeni, prin acțiuni de mare anvergură, foarte bine organizate și cu artiști de primă mână. Evenimentul a fost organizat de candidatul PD-L pe colegiul menționat, Ioan Bălan. Duminică după amiază, în acompaniamentul „Lăutarilor de la Chișinău”, conduși de maestrul Nicolae Botgros, au urcat pe scenă Sofia Vicoveanca, simbolul muzicii populare sucevene, Ileana Ciuculete, Margareta Clipa și Cristina Gheorghiu, fiecare dintre ele reușind performanța de a electriza publicul și a face din cele trei ore de concert un adevărat festin pentru urechi și suflet.
    Miile de suceveni prezenți la concert au interacționat foarte bine cu muzica populară și mai ales cu interpreții, unul dintre momentele cele mai nostime fiind cel în care Ileana Ciuculete a cerut bărbaților din public să desemneze unul care să se „însoare cu ea dacă are curajul” anunțând însă în prealabil că „oltencele sunt foarte rele”. Deși au fost o pădure de mâini în aer atunci când s-a strigat că se deschide „lista” cu doritori, în cele din urmă nimeni din public nu a avut curajul să facă pasul pe scenă, asta poate și pentru că majoritatea domnilor prezenți erau cu soțiile.

   Ioan Bălan spălă „rușinea” bărbaților din colegiul său
 
     Singurul bărbat care a avut curajul să urce pe scenă alături de Ileana Ciuculete a fost candidatul PD-L Suceava pentru Camera Deputaților pe colegiul Suceava-Est, Ioan Bălan, care a fost întâmpinat cu urale de mulțimea prezentă. Cântăreața l-a felicitat pentru gestul său și a spus că „dacă a avut curajul să vină lângă o femeie ca mine atunci are suficientă putere să facă față provocărilor de orice fel!”. Ioan Bălan a mulțumit celor prezenți la eveniment că au indurat frigul, artiștilor pentru muzica oferită și a spus că una dintre bucuriile sale din această campanie este că „votul uninominal aduce în față oameni și nu liste”. Bălan a promis celor prezenți, că împreună cu Gheorghe Flutur (președintele Consiliului Județean Suceava) și Ion Lungu (pimarul capitalei județului) va face „ca în această zonă, verdele să înnăbușe cenușiul”. Democrat-liberalul sucevean a povestit și o situație din culisele spectacolului, petrecută cu câteva minute înainte de urcarea pe scenă a liderilor PD-L: „Președintele Ghoerghe Flutur mă întreba înainte să urcăm pe scenă…Cum e Nelu? Ca înainte de examen când ai senzația că ai uitat totul? Îl asigur pe Gheorghe Flutur că și la examene am știut tot dar și că azi, aici, în fața dumneavoastră știu tot ce trebuie făcut pentru Burdujeni și pentru colegiul în care candidez”.