Lucrările de pe strada Vasile Bumbac vor fi finalizate până la „Zilele Sucevei”


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a verificat luni dimineață, la prima oră, stadiul lucrărilor de pe strada Vasile Bumbac, din centrul orașului.

„Până la sărbătoarea „Zilele Orașului”, lucrările vor fi finalizate”, a anunțat primarul Ion Lungu.

El a precizat că această stradă este reabilitată prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL.

Totodată, Ion Lungu a anunțat că odată cu finalizarea acestei lucrări se încheie și proiectul „Reabilitarea Zonei Centrale a Municipiului Suceava”, care a cuprins străzile Nicolae Bălcescu, Ciprian Porumbescu, Libertății, Ştefan cel Mare, Vasile Bumbac, realizarea parcărilor subterane, precum și a zonei pietonale de la biserica Sf.Dumitru până la intersecția cu strada Mitropoliei prin fața Casei de Cultură și a Consiliului Județean.

Precizăm că reabilitarea străzii Vasile Bumbac a început în data de 12 martie a.c., urmând să fie refăcută strada pe o lungime de 337de metri, lățimea părții carosabile fiind de 6.00m – 7.00m, cu o suprafața totală a străzii de 2349mp. Totodată, vor fi refăcute trotuarele pe o suprafață totală de 1.550 mp și vor fi înlocuiți 28 de stâlpi de iluminat cu înălțimea de 9 metri și 5 stâlpi de iluminat cu înălțimea de 4 metri, iar stâlpii de 9 metri vor fi dotați cu corpuri de iluminat tip LED.

Valoarea totală a lucrării este de 1.054.290,45 lei la care se adaugă T.V.A.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de