Alegeri parlamentare 2008 : Cele cinci legi ale lui Băișanu


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, fostul prefect Alexandru Băișanu, care candidează la Camera Deputaților în colegiul Suceava 1, a anunțat luni, că că are un program legislativ ce cuprinde cinci legi importante, subliniind că, în prezent, sunt foarte multe legi prost gândite, făcute pe genunchi și care nu corespund cu realitatea. „Multe legi sunt stufoase care mai mult încurcă decât să rezolve problemele”, a afirmat Băișanu.

El a declarat într-o conferință de presă că principala propunere legislativă pe care o va promova în viitorul Parlament este legea capitalizării Bucovinei, arătând că o zonă bogată ca Suceava este devalizată și nu are fonduri de dezvoltare. „Suceava este un județ devalizat, fără fonduri pentru dezvoltare, pentru sănătate, învățământ, turism, infrastructură și fără activități economice serioase”, a spus președintele PNL Suceava, apreciind că situația este anormală, în condițiile în care județul are resurse importante.

Pe de altă parte, Băișanu a mai arătat că propune modificarea legislației achizițiilor publice și licitațiilor, astfel încât să nu se mai irosească banul public care să umple buzunarele „unor șmecheri de profesie”.

Totodată, el a mai anunțat o inițiativă legislativă privind respectarea și aplicarea hotărârilor judecătorești definitive și irevocabile, menționând că, în perioada în care a fost subprefect și prefect a constatat că numeroase persoane sunt plimbate pe la diferite autorități pentru un drept obținut prin hotărâre judecătorească.

Candidatul PNL pentru un mandat de deputat a mai spus că va amenda și legea pensiilor, care să fie echitabile pentru toate categoriile de pensionari.

De asemenea, Băișanu a anunțat că va iniția și Legea demnității în fața autorităților administrației locale și județene, după ce a constatat că numeroase persoane care se adresează instituțiilor publice sunt aduse la disperare de indolența funcționarilor. „Oamenii sunt aduși la disperare la ghișee când trebuie să plătească impozite sau taxe sau să afle diferite informații de care sunt interesați”, a spus președintele PNL Suceava.

Alexandru Băișanu a mai adăugat că invită competitorii în alegerile parlamentare să participe la dezbateri publice asupra acestor inițiative legislative.

 


Intră acum și în grupul de