Fotbal : Nicolae Badea și Vicenzo di Palo au cumpărat UTA Ara


Intră acum și în grupul de




Dezmințită de câteva luni de către oficialii dinamoviști, achiziționarea formației arădene, va fi făcută public în această iarnă, când va fi anunțată noua organigramă și conducere a clubului.

Președintele CA al FC Dinamo împreună cu omul de afaceri italian au devenit deținătorii pachetului majoritar de acțiuni la FCM UTA Arad. Tranzacția, cifrată la 2.000.000 de euro, a fost realizată în urma a numeroase runde de negocieri, desfășurate în ultimele luni între oficialul dinamovist și Vicenzo di Palo.

Pentru că regulamentele FRF interzic ca o persoană publică să fie asociată la două cluburi diferite, cei doi au hotărât ca afacerea să fie încheiată printr-o firmă a unui asociat comun al celor doi. De asemenea, actualul patron, Nicolae Bara va rămâne în structura clubului, rolul acestuia urmând să fie stabilit ulterior. Conform planului noilor proprietari, afacerea urmează să fie făcută publică abia în pauza competițională de iarnă. Totodată s-a mai hotărăt ca de noua societate comercială să răspundă un partener de afaceri, de origine italiană al lui Vicenzo di Palo.

Bătrâna Doamnă” a fost înființată de baronul Neumann, în 18 aprilie 1945. Arădenii sunt cea mai titrată echipă din provincie, reușind să câștige 6 titluri de campioană (1946-1947, 1947-1948, 1950, 1954, 1968-1969, 1969-1970) și două Cupe ale României în 1948 și 1953. “Roș-albii” au devenit celebri și în Europa, în anul 1970, când au eliminat-o pe deținătoarea Cupei Campionilor și a Cupei Intercontinentale, Feeyenoord Rotterdam.

UTA Arad se află pe locul al treilea al Seriei a doua a Ligii a II-a, la două puncte distanță de locul al doilea, poziție ce asigură participarea în Liga I. Cele mai notabile nume din lotul actual al ardelenilor sunt Sebastian Huțan, Ionuț Bălan, Cosmin Pașcovici și John Ibeh.

 


Intră acum și în grupul de