„Carne de Bucovina”


Intră acum și în grupul de

Șeful deliberativului județean sucevean, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că împreună cu autoritățile din regiunea italiană Abruzzo, care este partner al județului Suceava,  se pregătește strategia proiectului „CARNIS”, ce urmează să fie finanțat prin PNDR.
 
Flutur a arătat că acest proiect urmărește transferul de experiență din partea italiană și adaptarea la condițiile românești, în vederea identificării unei rase de bovină de carne care să fie certificată ca fiind marca „Bucovina”, și totodată, prevede îmbunătățirea calității pășunilor și ameliorarea raselor de taurine. El a mai precizat că partea italiană va asigura garanțiile bancare, va asigura totodată materialul genetic, dar și preluarea producției de carne.  
 
 Președintele Consiliului Județean Suceava consideră că produsul carne de Bucovina este căutat de consumatori. El a exemplificat cu un magazin din București, unde se vând produse de carne din Bucovina și care are succes. „Trebuie să fim mai ofensivi”, a spus Gheorghe Flutur, arătând că produsele din Bucovina trebuie cunoscute de cât mai mulți consumatori.
 
>


Intră acum și în grupul de