Reparațiile la rețea, în urma fenomenelor meteo, au scos din „buzunarul” E.ON circa 16 miliarde


Intră acum și în grupul de

Pagubele în urma fenomenelor meteorologice atenționate cu cod galben și portocaliu din acest an au scos din visteria E.ON circa 16 miliarde lei vechi, necesare reparațiilor rețelei electrice, efectuate în județul Suceava.

Vasile Curelaru, directorul Centrului de Exploatare Suceava, precizează că numai pentru remedierea defecțiunilor apărute la ultima furtună s-au cheltuit 3 miliarde lei vechi. Acesta a menționat că la Cotârgași s-au distrus 21 stâlpi, în general cele mai multe pagube în rețele fiind în localitățile de munte, din zona Vatra Dornei, dar și la Stulpicani și Adâncata. 

Directorul Centrului de Exploatare Suceava spune că au trebuit refăcute instalațiilor conform STAS urilor noi, de aceea și costurile au fost mari. Acestea sunt recunoscute de ANRE, dar nu înainte de a fi verificate, reparațiile efectuându-se numai cu acordul primăriilor și al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, documentația pentru acestea având de asemenea un preț mare. Vasile Curelaru a mai adăugat că numai documentația a costat 1 miliard de lei vechi.
 


Intră acum și în grupul de