Școlile din județ au anunțat Ministerul Educației că nu renunță la nici o lucrare de investiție


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a trimis o adresă către Ministerul Educației Cercetării și Tineretului, prin care informează că în județ nu se renunță la nici o lucrare de investiție. MEdCT a solicitat IȘJ, ca în urma discuțiilor dintre comitetele de părinți și conducerile școlilor din județ să trimită o listă cu lucrările de investiție la care se va renunța, măsura fiind luată ca urmare a faptului că majorarea salarială nu mai lasă loc și de investiții.

„IȘJ a trimis adresa și a informat ministerul că nu se renunță la nici o investiție. Acestea nu au fost propuse de dragul de a face investiții, ci pentru că școlile chiar au nevoie de reparații. Nevoia este atât de mare că pentru a reface infrastructura școlară din județ, ministerul ar fi trebuit să ne dea jumătate din suma alocată pentru toată țara. Nu trebuie uitat că 90% din școli erau cu latrina în spate, iar degetele treceau prin geamuri. În 30 de ani nu s-a investit nimic în școli, deci oricum suma alocată nu este suficientă. În aceste condiții nici o școală nu vrea să renunțe la nici o investiție”,  a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă adjunctul IȘJ Suceava, Vasile Monacu. 

După ce legea de majorarea a salariilor cadrelor didactice cu 50% a fost votată de Parlament, Guvernul a amenințat că pentru a se plăti retribuțiile crescute va trebui să se ia bani de la investiții.  
 


Intră acum și în grupul de