Concurs interjudețean de prevenire a consumului de alcool în rândul elevilor


Intră acum și în grupul de

La Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, în perioada 25 septembrie – 8 noiembrie 2008, s-a desfășurat concursul interjudețean “Mărturii – Alcoolul și elevii”, organizat de Inspectoratul Școlar al Județului Suceava. Activitatea a avut ca scop conștientizarea și implicarea elevilor în campanii  de prevenire a consumului de alcool, în vederea întăririi influenței factorilor de protecție și al reducerii influențelor factorilor de risc. Coordonatorul activității prof. Gela Țăranu Hofnăr, inspector școlar pentru educație formală și nonformală a precizat că printre obiectivele propuse se regăsește sensibilizarea și educarea elevilor din învățământul primar, gimnazial, liceal  în scopul evitării consumului experimental / recreațional de alcool, sensibilizarea, conștientizarea și motivarea cadrelor didactice și a părinților în vederea implicării active, obiective și corelate a acestora cu celelalte arii de intervenție preventivă, dar și stabilirea unei bune colaborări  cu toți partenerii educaționali  în vederea  prevenirii  consumului de alcool în rândul tinerilor.

Desfășurat pe patru secțiuni – pagini  WEB,  caricaturi, epigrame eseuri și proiecte, concursul a reunit 67 de elevi din județele Neamț, Constanța, Teleorman și Suceava. Decernarea premiilor a avut loc în cadrul Forumului „Tu alegi, paharul sau comunicarea” desfășurat sâmbătă, 8 noiembrie  în sala de conferințe a hotelului Gelrald`s din Rădăuți. Lucrările forumului au fost conduse de profesor Magda Saviuc și directorul Colegiului Național „Eudoxiu Hurmzachi”, profesor dr. Marian Olaru.

Alături de elevi și cadre didactice, au participat repreznetanți ai I.S.J. Suceava, și ai partenerilor educaționali implicați în activitățile educative desfășurate la nivelul județului – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog – Suceava, filiala Suceava a Organizației Salvați Copiii, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Poliția Rădăuți, primăria Rădăuți.

 


Intră acum și în grupul de