Cod galben de inundații în județul Suceava în bazinele hidrografice ale râurilor Suceava, Moldova și Bistrița. Sunt vizate scurgeri importante de pe versanți, viituri rapide pe râurile mici


Intră acum și în grupul de

Un cod galben de inundații care vizează județul Suceava a fost emis, vineri, și este valabil până luni la ora 12:00.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, vor fi afectate, în județul Suceava, bazinele râurilor Bistrița, Moldova și Suceava și sunt vizate scurgeri importante de pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri, cu depășiri ale cotelor de inundații.

Avertizarea hidro vine în contextul actualei situații hidrometeorolgice și a prognozei meteorologice pentru următoarele 72 de ore.

Potrivit DSU, în județul Suceava avertizarea este valabilă de vineri seara de la ora 23:00 până luni, 18 iunie, la ora 12:00 și vizează râurile din bazinele hidrografice Suceava-bazin superior, Moldova-bazin superior  și Bistrița, bazin superior și afluenți bazin mijlociu.

În prezent este în vigoare o informare meteo potrivit căreia, vineri (15 iunie) și sâmbătă (16 iunie) vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în regiunile vestice și sud-vestice, apoi și în restul teritoriului. Vor fi averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

(N.B.)


Intră acum și în grupul de