Diploma de Excelenţă a Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, acordată unui număr de 38 de elevi în cadrul Galei Olimpicilor Ştefanişti. Elevului David Corneliu Turturean, care s-a calificat în acest an şcolar la şase olimpiade naţionale, i s-au conferit Diploma şi Placheta de Onoare a colegiului.


Intră acum și în grupul de

Festivitatea de încheiere a anului şcolar 2017-2018 la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava s-a desfăşurat, vineri, într-o atmosferă de sărbătoare, în prezenţa elevilor, cadrelor didactice, conducerii colegiului şi a părinţilor şi a debutat cu Gala Olimpicilor Ştefanişti, urmată de premierea pe clase a elevilor cu rezultate foarte bune la învăţătură.

Directorul Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, profesor Dan Popescu, a declarat, vineri, că ediţia 2018 a Galei Olimpicilor Ştefanişti s-a desfăşurat sub auspiciile motto-ului inspirat de Bertrand Russel: „Rațiunea este și trebuie să rămână sluga pasiunii”.

“Adevărat, numai despre pasiune poate fi vorba când enumerăm distincțiile naționale și internaționale obținute de elevii David Corneliu Turturean, Paul-Florin Rebenciuc, Eduard Valentin Dumitrescul și Bogdan Rusu, care au reprezentat sau vor reprezenta România în competiții internaționale.  Acești patru elevi, precum și alți 34, au primit Diploma de Excelență a Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava, validată și de inspectorul școlar general”, a spus profesorul Dan Popescu.

El a menţionat că, în conformitate cu Regulamentul de Ordine Interioară , anual se acordă cea mai înaltă distincție a instituției – Diploma  și Placheta de Onoare a colegiului – trofeu ce a fost conferit anul acesta elevului David Corneliu Turturean, care s-a calificat la șase olimpiade naționale.

“Cu sprijinul sponsorului nostru tradițional , Tehno World SRL Fălticeni, top performerii au fost premiați cu bani, cărți și insigna Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava”, a precizat profesorul Dan Popescu.

În cadrul Galei Olimpicilor Ştefanişti s-au acordat pentru a treia oară premiile „Profesor Gheorghe Marchitan”, iar conf.univ dr. Marius Marchitan a înmânat Premiul Junior elevilor Alexia Babliuc, clasa a VII-a și Bogdan Rusu, clasa a VIII-a, Premiul Senior a fost conferit elevului David Corneliu Turturean, în timp ce Marele Premiu a fost acordat absolventului Radu Cristian Ștefănescu.

Totodată, Gala Olimpicilor Ştefanişti a înregistrat o premieră în acest an,  astfel că, la iniţiativa familiei de ştefanişti Scheffel, au fost acordate două premii elevilor care au înregistrat performanţe la fizică.

În prezenţa profesorului de fizică Marian Scheffel, fost director şi cadru didactic al liceului în perioada 1965-1973, profesorul Costan Costică a înmânat elevului Eduard Valentin Dumitrescul Premiul Scheffel Junior, iar elevului Paul Florin Rebenciuc i-a acordat Premiul Scheffel Senior.

Premiul “Sportivul Promoţiei” a fost înmânat de către profesorul Adrian Cojocaru absolventei Teodora Ignătescu, componentă a echipei de volei a colegiului sucevean, premiu care se acordă, începând din anul 2009, elevilor care au obţinut performanţe sportive pe parcursul celor patru ani de studii liceale.

Gala Olimpicilor Ştefanişti a fost urmată de festivitatea de premiere a elevilor pe clase, moment în care profesorii diriginţi au acordat diplome elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură.

“Anuarul colegiului va include albumul olimpicilor ștefanişti, precum și panoul liderilor claselor din colegiu”, a mai spus directorul Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, Dan Popescu.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de