Nechifor constată că Ioan Stan a îmbrățișat teoria pedelistă. El îi amintește că în 2012 l-a însărcinat pe Stan șef al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare pentru calitățile și fluența în care se exprimă în limbi străine: Sunt convins că deplasările dumneavoastră în Vietnam, Panama și în alte state au fost apreciate și rezultatele s-au văzut


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor, fost președinte al PSD Suceava, a răspuns, vineri, acuzelor aduse de actualul președinte al PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, care l-a criticat pe Nechifor atât în ceea ce privește activitatea de lider al organizației județene PSD cât și de președinte al Consiliului Județean Suceava în 2012-2016.

 

„În primul rând m-am asigurat că nu plouă de sus, decât pe ogoare și mă bucur că mă citiți pe pagina mea personală, chiar și atunci când postările sunt foarte scurte, cum a și fost cazul celei la care faceți referire.

În al doilea rând am citit preț de 5 minute și cu multă atenție cele două pagini și un pic, mai precis 943 de cuvinte  – v-ați cam întins, părerea mea, dar am câteva lucruri pe care nu le-am înțeles și doresc să vi le aduc în atenție”, începe Nechifor răspunsul către Ioan Stan.

El a luat punct cu punct acuzele aduse de președintele PSD Suceava și oferă răspunsuri.

„Nu există noțiunea de Regulament de funcționare al Camerei Deputaților (asta cu ROF-ul se practica la structuri de tip CUASC) ci Regulamentul Camerei Deputaților, iar la situația relatată de dvs, cu privire la grupurile de prietenie, se aplică Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului (vedeți secțiunea II, articolul 5)”, scrie Nechifor.

El spune însă că Ioan Stan după 4 mandate de deputat și jumătate de mandat de senator cunoaște mai bine aceste aspecte, fiind și președintele Grupului Român al Uniunii Interparlamentare, încă din anul 2012, atunci când, în calitate de președinte al organizației județene PSD Suceava, l-a însărcinat cu această funcție politică, „ținând cont de calitățile dvs și de fluența în care vă exprimați în limbi străine”.

„Nu vreau să apreciez eu activitatea dvs în acest grup, dar sunt convins că deplasările dumneavoastră în Vietnam, Panama și în alte state cu care România are relații apropiate au fost apreciate și rezultatele s-au văzut”, a adăugat Nechifor.

Deputatul Pro România remarcă în răspuns că senatorul Ioan Stan a reținut corect că nu a criticat schimbarea sa nici de la comisia de bază, nici din grupul de prietenie, dar că a făcut o apreciere greșită, pentru că el s-a referit strict la grupul de state Kazahstan, Maroc, Rwanda, Zimbabwe, Yemen, cunoscute și sub acronimul KMRZY și în niciun caz la localitatea Cămârzani, pe care eronat o pomenește senatorul.

„Și vă spun și de ce, pentru că la Cămârzani am mers de atâtea ori cu bunicul, Dumnezeu să-l odihnească, cu căruța, la fân la CAP, pe vremea comuniștilor. Eu am doar amintiri plăcute de acolo, amintirile dumneavoastră vă privesc”, a continuat deputatul.

Cătălin Nechifor îi transmite lui Stan că a îmbrățișat „teoria pedelistă” în ceea ce privește realizările pe care le-a avut în funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava.

„Despre însumarea aștepărilor sucevenilor, ați îmbrățișat teroria pedelistă, dar îmi dați șansa să prezint ceea ce am făcut eu cu adevărat în mandatul de președinte al consiliului județean, pentru că la momentul potrivit nu am reușit, știți asta domnule Stan pentru că erați la curent că abia ieșisem din spital, după embolia pulmonară. Nu-i nimic, tot fără regrete, voi repara și mă voi asigura că se va înțelege că la spitalul Fălticeni eu și Victor Ponta am adus peste 330 miliarde de lei vechi, ceea ce reprezintă 64%, că la centura de ocolire a municipiului Suceava după plecarea mea nu ați mai făcut nici măcar 1 milimetru, măcăr eu cu Victor Ponta am deschis un tronson din trei. Despre depozitele ecologice de gunoi de la Moara și Pojorâta bănuiesc că ați vorbit la consiliul județean acum și ați aflat că sunt fix la fel ca în urmă cu doi ani, în proporție de 99,9%, iar despre drumurile județene voi pomeni cu altă ocazie, căci lista e lungă. Ați uitat de Aeroport, de Cetatea de Scaun a lui Ștefan cel Mare, de TransRarău, de Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean de Urgență Suceava, despre drumul național Suceava – Botoșani. Și despre strada Sucevei din Fălticeni, nu-i așa?”, a menționat deputatul.

În ceea ce privește demiterea / demisia sa Nechifor i-a transmis un link din presă, de aproape acum 2 ani:

https://www.newsbucovina.ro/politica/162888/presedintele-psd-suceava-catalin-nechifor-demisionat-din-functie-ioan-stan-este-noul-presedinte-interimar

„Vă recomand să-l citiți, pentru că domnul Dragnea spunea ”la Suceava, dl. Cătălin Nechifor a avut şi o problemă de sănătate în campanie şi cu toate astea şi-a asumat înfrângerea de la Suceava şi Comitetul Executiv l-a desemnat pe dl. Ioan Stan preşedinte interimar”. Dacă doriți să-l contraziceți pe domnul Dragnea, vă doresc succes”, a mai arătat Nechifor.

Mai mult, el remarcă și faptul că Ioan Stan a scris „o adevărată epopee” despre cum a ajuns e să fie pe listă la Camera Deputaților în 2016 motiv pentru care îi reamintește cu un link din presa de atunci:

https://www.crainou.ro/2016/09/10/catalin-nechifor-deschide-lista-psd-pentru-camera-deputatilor-la-psd/

unde se spune negru pe alb: ” fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a primit cel mai mare număr de voturi, 124, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Judeţean al PSD de desemnare a ordinii pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor la alegerile din 11 decembrie 2016”.

„Ce ați făcut dumneavostră și cum am ajuns eu pe locul 3, sau cum au dispărut complet de pe listă domna Mirela Elena Adomnicăi și domnul Florin Sinescu, votați de cei mai imporanți membri de partid din Suceava pe locurile 2, respectiv 4, nu mai e treaba mea. Erați președinte interimar atunci, ca și acum”, amintește Nechifor.

„Despre susținerea părintească pas cu pas de care am beneficiat eu, nu am cum să neg unele lucruri într-o anumită măsură. Am dat mult partidului, am și făcut greșeli, au fost și momente frumoase, unice în viață așa cum au fost alegerile locale din 2012. Au fost și dezamăgiri și pe unii eu i-am dezamăgit. Dar un lucru nu îmi e clar!!! Scriați domnule Ioan Stan că dacă ”îmi amintesc că am primit sprijinul aproape părintesc al președintelui de atunci al organizației?”.Închei citatul. Îmi amintesc, să știți și sper că și domnia sa își amintește reciproca din partea mea, dar și din partea celui care l-a adus în politica mare în 1992. Și cred că ați făcut o gravă eroare domnule președinte interimar Ioan Stan, numindu-l impersonal pe domnul Gavril Mîrza ”președintele de atunci al organizației”, căci despre el este vorba, pentru că eu știu că domnia sa vă sfătuiește și că unii dintre oamenii partidului și-l doresc măcar președinte al Consiliului Județean”, a subliniat Nechifor.

În final, el îi urează lui Ioan Stan să câștige alegerile interne din partid programate în 22 iunie.

„Scuzați că m-am întins și în încheiere, domnule președinte interimar Ioan Stan, vă doresc succes la alegerile interne din partid de pe 22 iunie 2018. Sunt convins că le veți câștiga, iar despre viitor, discutăm după examen, vorba unui clasic”, a conchis Cătălin Nechifor răspunsul către Ioan Stan.

 

CITEȘTE ȘI DESPRE ACUZELE ADUSE DE IOAN STAN


Intră acum și în grupul de