Primarul Vienei, dr. Michael Ludwig, a primit Distincția „Meritul Bucovinei” din partea lui Gheorghe Flutur care l-a invitat în vizită oficială la Suceava. La întâlnire a fost prezent și primarul Chișinăului


Intră acum și în grupul de

Primarul Vienei, dr. Michael Ludwig , a primit, vineri, din partea președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, Distincția „Meritul Bucovinei”, care l-a și invitat pe acesta la Suceava în vizită oficială.

Flutur a declarat după întâlnirea cu primarul Vienei că au avut o discuție bilaterală foarte agreabilă.

El a precizat că l-a invitat pe primar la evenimentul de sâmbătă, din centrul Vienei, unde se desfășoară acțiunea de promovare a Bucovinei și i-a mulțumit acestuia pentru că a permis acțiunea de promovare a Bucovinei în centrul Vienei, în cea mai frecventată piață.

„I-am acordat distincția Meritul Bucovinei și l-am invitat în Bucovina pe primarul Vienei”, a spus Flutur.

În urma discuțiilor s-a constatat că o colaborare între Suceava și Viena ar putea fi concretizată în ceea ce privește arhitectura veche din Bucovina și conservarea ei, dar și în turism.

Flutur i-a făcut cadou primarului Vienei hărți de la 1875 ale Bucovinei întocmite de austrieci fiind vorba de un set complet de hărți.

Primarul a fost foarte încântat de cadou și a promis că le va pune la biblioteca Primăriei Viena pentru a putea fi văzute.

Flutur a menționat că primarul a fost încântat de distincția „Meritul Bucovinei” și a spus că acesta știa de legăturile tradiționale dintre Bucovina și Austria și Viena.

„A fost o primire foarte călduroasă în Sala Roșie a Primăriei Viena unde în 1915, în timpul primului război mondial, se desfășurau ședințe restrânse ale Parlamentului”, a spus Flutur.

El a menționat că la această întâlnire a fost prezent un vicepreședinte al CJ Maramureș, dar și primarul Chișinăului, Andrei Năstase, un bun prieten al lui Gheorghe Flutur.

O delegație a județului Suceava condusă de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, este prezentă la Viena în zilele de vineri și sâmbătă pentru a participa la manifestarea intitulată ”Bucovina salută Viena!” inclusă în programul național ”România salută Viena!” derulat cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Evenimentele la care participă Consiliul Județean Suceava sunt realizate printr-un parteneriat cu Asociația Mihai Eminescu din Viena, Institutul Cultural Român Viena și Ambasada României.

După amiaza a fost omagiat poetul nepereche, Mihai Eminescu, iar delegația din Bucovina a depus o coroană de flori la bustul marelui poet din Piața Bisericii Ortodoxe Române din Viena, iar președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a înmânat distincții „Meritul Bucovinei”, Fundației „Mihai Eminescu” din Viena, ICR Viena, Ambasadei României din Viena, parlamentarului austriac Harald Troch și preotului-paroh al Bisericii române din Viena.

Manifestările din această zi se vor încheia cu un concert al maestrului Eugen Doga.

Sâmbătă în Piața Michaelerplatz din Viena, poarta principală de acces spre Palatul Hofburg, va avea loc Târgul de turism și produse tradiționale unde județul Suceava își va prezenta oferta turistică, istoria meleagurilor, tradițiile, meșteșugurile și gastronomia. În program sunt cuprinse demonstrații practice ale meșterilor populari, în olărit, prelucrarea lemnului, încondeierea ouălor, pictură pe sticlă, textile iar pe gastronomie vor fi degustări și demonstrații practice însemnând realizarea de produse din rețete tradiționale și actuale.

De la Târg nu vor lipsi  programele artistice susținute de orchestra și dansatorii Ansamblului Artistic Profesionist ”Ciprian Porumbescu”.În cadrul Târgului va fi și o interesantă prezentare de costume din vetrele folclorice ale județului și ale Bucovinei.La eveniment sunt așteptați să vină și sucevenii care se află la Viena sau în alte zone ale Austriei.(N.B.)


Intră acum și în grupul de