Sfârşit de an şcolar la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Încheierea anului şcolar 2017-2018 la Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a fost marcată joi, printr-o festivitate ce a inclus un ceremonial militar şi religios, alocuţiuni ale invitaţilor şi gazdelor, înaintarea în grad şi numirea în funcţii a elevilor, atribuirea titlului de Clasă „Căpitan Erou Aurel Vasilescu”, predarea cheii colegiului reprezentanţilor elevilor clasei a XI-a, precum şi premierea elevilor care au obţinut performanţe şcolare pe parcursul acestui an.

Într-un comunicat de presă al Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc se precizează că la festivitate au participat alături de elevii colegiului şi reprezentanţi ai conducerii M.Ap.N., cadre militare active şi în rezervă, oficialităţi ale administraţiei publice locale, personalul colegiului, părinți, rude, prieteni, dar și absolvenți din promoțiile anterioare.

Sursa citată menţionează că festivitatea de încheiere a anului şcolar a fost prezidată de general de brigadă dr. Dorin Blaiu, comandant al Componentei Operaţionale Terestre şi locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre și a fost marcată printr-un ceremonial militar şi religios.

În comunicatul de presă se arată că elevii Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc au obţinut în acest an şcolar peste 150 de premii şi distincţii la competiţiile şcolare de nivel judeţean, interjudeţean şi naţional.

“În contextul general al preţuirii performanţei s-au acordat premii din partea Statului Major General, Statului Major al Forţelor Terestre, asociaţiei caritabile „Camarazii şi Fundaţiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe-purtătorul de biruinţă””, se mai precizează în comunicat. 

Totodată, ceremonia de încheiere a anului şcolar a mai cuprins alocuţiuni din partea gazdelor şi a invitaţilor, înaintarea în grad şi numirea în funcţii a elevilor, precum şi atribuirea titlului de Clasă „Căpitan Erou Aurel Vasilescu” clasei a XI-a B, care a obţinut cele mai bune rezultate şcolare, elevii acestei clase fiind îndrumați în pregătire de profesor diriginte Dana Drehluță.

Un alt moment important al festivității a fost cel al predării cheii colegiului de către absolvenţii promoţiei 2018, reprezentanţilor claselor  a XI-a, “drept simbol al continuităţii tradiţiilor şi valorii generaţiilor de elevi”.

La festivitate au participat şi cei 110 absolvenţi ai Promoției 2018, ce poartă numele „Centenarul Marii Uniri”, eleva Denissa Pilipăuţanu obţinând în acest an şcolar cea mai mare medie, respectiv 9,91.

Mesajul adresat absolvenţilor Promoţiei 2018 de către personalul Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a fost prezentat de profesoara  Mădălina Duminică.

„Indiferent ce direcție alegeți în viață, vă așteaptă provocări. Trebuie să întâmpinați aceste provocări cu ochii larg deschiși. Nu este suficient să treceți prin viață. Trebuie să fiți cei mai buni; țintiți excelența și în felul acesta veți crea o lume mai bună. Deși este greu de crezut, fiecare realizare a voastră este o realizare a umanității; deși acest lucru nu este evident, atunci când aveți succes, dăruiți ceva societății care v-a crescut, v-a educat. Nu uitați țara în care v-ați născut, oamenii care au crezut în voi, care au făcut tot ceea ce le-a stat în putință pentru a vă da o a doua familie. Am crezut și credem în voi, am făcut tot pentru a vă ajuta să deveniți cea mai bună versiune a voastră. Vă lansez provocarea ca fiecare dintre voi să își atingă propriul potențial!”, a spus profesoara Mădălina Duminică.

Festivitatea de încheiere a anului şcolar 2017-2018 a fost şi un moment de bilanţ al performanţelor şcolare.

Astfel, din totalul celor 472 de elevi ai Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, la sfârşitul anului şcolar 2017-2018, au fost declaraţi promovaţi 462 de elevi, reprezentând 97,88 la sută, din care 31,82 la sută au obţinut medii cuprinse între 9 şi 10, iar media generală a colegiului la sfârşitul anului este 8,64.

Conform sursei citate, media generală la clasa a IX-a a fost 8,60, media generală la clasa a X-a a fost 8.57, media generală la clasa a XI-a a fost 8.58, iar la clasa a XII-a a fost 8,84.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea subunităţilor de elevi şi absolvenţi, în aplauzele colegilor şi ale asistenţei.

(L.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de