Andreica: „Președintele Camerei Deputaților a anulat în mod ilegal ședința Parlamentului”


Intră acum și în grupul de

Deputatul PD-L de Suceava, Romică Andreica, l-a acuzat, miercuri, pe președintele Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, că a anulat, „în mod ilegal” ședința Parlamentului în care urma să se dezbată moțiunea de cenzură inițiată de PD-L, pe motivul lipsei de cvorum. „Președintele Camerei Deputaților, în mod ilegal, a anulat ședința pe lipsă de cvorum”, a spus Andreica, arătând că acesta nu putea constata lipsa cvorumului, atât timp cât listele cu semnăturile de prezență nu fuseseră ridicate de la secretariat.

Deputatul democrat-liberal sucevean consideră că lipsa din sală a membrilor Guvernului și a parlamentarilor PSD dovedește că întreaga situație înregistrată la ședința pentru dezbaterea moțiunii de cenzură a fost regizată de PSD și PNL. „Faptul că premierul nu a fost în sală, dovedește că regia pentru ca această moțiune să nu se dezbată a fost făcută de PSD și PNL și totul a fost premeditat”, a afirmat Andreica.

Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului de luni, în care ar fi trebuit să se discute moțiunea de cenzură inițiată de PD-L și susținută de PRM, "Guvernul pleacă. Educația rămâne", a fost suspendată de președintele Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, din lipsă de cvorum, generând protestul PD-L și al PRM.

Președintele Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, a declarat, luni, la finalul plenului suspendat din lipsă de cvorum, că nu există cvorum pentru convocarea în cursul zilei de luni a Birourilor Permanente reunite, și nici nu există un termen limită pentru dezbaterea moțiunii de cenzură a PD-L. El a afirmat că în momentul în care se vor putea convoca Birourile reunite în cvorum, conducerile Camerelor vor face această ședință și vor stabili "următoarea ședință a Camerelor reunite".
 

Andreica: „Președintele Camerei Deputaților a anulat în mod ilegal ședința Parla @ Yahoo! Video
 


Intră acum și în grupul de