Bucătăria Spitalului Județean funcționează cu acte în regulă


Intră acum și în grupul de

Bucătăria Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” a obținut avizele sanitare de funcționare, a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Tiberiu Brădățan. Acesta a afirmat că blocul alimentar îndeplinește condițiile de igienă și funcționalitate motiv pentru care, în această lună, a primit autorizația sanitară de la Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Suceava.

Bucătăria Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava este una din cele mai moderne bucătării din județ, după ce a fost reabilitată la sfârșitul anului trecut. Lucrările la blocul alimentar al Spitalului Județean au început, după ce s-a concluzionat că locația este o sursă de infecție. Inițial conducerea spitalului județean dorea ca prepararea hranei să se facă în jumătate din bucătărie, care să fie izolat de restul spațiului unde se lucra pentru reabilitare, prin panouri de termopan. Această idee nu a fost agreată însă de Inspecția Sanitară de Stat din cadrul ASP Suceava care a suspendat activitatea blocului alimentar al Spitalului Județean Suceava pentru că nu exista garanția că în blocul alimentar se vor respecta normele de igienă în prepararea hranei.

Reabilitarea bucătăriei spitalului județean, investiție ce a depășit 10 miliarde de lei vechi, a fost absolut necesară având în vedere că și DSVSA a avertizat conducerea unității că nu-i mai dă aviz de funcționare dacă nu se iau măsuri de reparare și igienizare.

Pe perioada lucrărilor, hrana pentru bolnavi  a fost asigurată de restaurantul „GLORIA”, al Regiei de Protocol, în baza unui contract încheiat între spital și unitatea de alimentație publică.

Și pentru că directorul unității spitalicești județene, Doina Elena Ganea considera bucătăria „gaura neagră a spitalului” existând indicii foarte clare că unele bucătărese mai sustrăgeau din alimente, s-a decis montarea de camere de supraveghere în bucătărie, sistemul fiind funcțional de la sfârșitul lunii trecute.

Inițial s-a dorit externalizarea acestui serviciu însă Ministerul Sănătății nu a aprobat solicitarea spitalului. „Regret că nu a existat posibilitatea de externalizare a acestui serviciu și nu avem nici firme avizate de ASP care să facă catering” a spus la câteva luni după reabilitarea bucătăriei, șeful spitalului județean.  

 


Intră acum și în grupul de