Țeapă de 7 miliarde de lei


Intră acum și în grupul de

La nici 30 de ani un bărbat din Constanța are șanse să ajungă în Cartea recordurilor după ce a tras statului un tun de 7 miliarde de lei, în doar două luni de zile. Totul a ieșit la iveală în urma unui control efectuat de inspectorii Gărzii Financiare Suceava, în cadrul programului de monitorizare a achizițiilor intracomunitare.
Potrivit spuselor comisarului-șef Ionuț Vartic, constănțeanul și-a înființat o firmă în luna mai a.c, având ca obiect de activitate comerțul cu materiale de construcții. „La sfârșitul lunii august, administratorul firmei S.C. Olimpus Company SRL, Clinciu Ion, a declarat la Registrul Comerțului că și-a mutat sediul social în județul Suceava, mai exact în Dorna Arini. Acest sediu nu există, la adresa declarată locuiește o familie care nu știe nimic despre existența firmei”, a spus Vartic. Organele de control au motive să creadă că S.C Olimpus Company SRL a fost înființată cu scopul clar de a țepui statul. 

Comisarul-șef al Gărzii Financiare Suceava a explicat că în perioada iulie-august administratorul firmei în cauză a efectuat mai multe achiziții intracomunitare din Bulgaria. Este vorba despre importul a sute de tone de materiale de construcții și cereale în valoare totală de peste 31 miliarde lei, pe care le-a vândut unor firme din Constanța: „Prejudiciul cauzat statului fiind estimat la aproximativ 7 miliarde lei, constând în neplata Taxei pe Valoarea Adăugată și Impozitului pe Profit”.

După ce a reușit să fenteze statul cu 7 miliarde de lei în doar două luni de zile, administratorul S.C Olimpus Company SRL, Ion Clenciu, a dispărut de la domiciliu. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă să petreacă ani grei după gratii pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, fals și uz de fals. “Administratorul firmei nu este de găsit, a dispărut de la domiciliul său din județul Constanța, comuna Mircea Vodă. Oricum avem motive să credem că nu el este capul afacerii, chiar dacă numele său figurează în acte, ci alte persoane din Constanța”, a conchis șeful Gărzii Financiare Suceava, Ionuț Vartic. 


Intră acum și în grupul de