Fotbal : Clubul Liverpool este aproape de faliment


Intră acum și în grupul de

Unul din cele mai titrate cluburi din Anglia, FC Liverpool, este aproape de a intra în faliment din cauza datoriilor acumulate în timp. Gruparea de pe Anfield datorează 350 de milioane de lire sterline.
Tom Hicks și George Gillett, proprietarii, ar putea fi nevoiți să accepte ultima ofertă, de 500 milioane lire sterline a șeicului Mohammed de preluare a clubului având în vedere perspectivele sumbre ce vizează viitorul lui Liverpool.
Proprietarii americani se apropie de deadline pentru plata unui împrumut de 350 milioane lire către Royal Bank of Scotland. Cu toate acestea, oferta șeicului, făcută în februarie, ar putea fi retrasă dacă coproprietarii ajung să fie puși la zid de către bancă.
Hicks și Gillett iau în calcul acum o cerere către RBS pentru o prelungire cu șase luni a debitului lor. Oricum dacă acceptă oferta liderului din Dubai obțin un profit de până la 75 milioane de lire fiecare, dar condițiile înțelegerii s-ar putea schimba radical dacă li se neagă timpul necesar pentru colectarea fondurilor.
Un refuz din partea RBS ar fi urmat de un ordin de vânzare ce ar duce fără îndoială la o scădere a ofertei șeicului ce ar putea pune pe masă doar circa 350 milioane lire, atât cât este necesar pentru acoperirea datoriilor. Pe măsură ce termenul limită, 25 ianuarie, se apropie, iar Hicks și Gillett se luptă să plătească datoriile, este foarte probabil că aceștia vor lua o decizie în câteva săptămâni.
 


Intră acum și în grupul de