Fotbal : Michel Platini a venit în România


Intră acum și în grupul de




Președintele UEFA, Michel Platini, a sosit ieri la București, unde va sta timp de două zile, perioadă în care se va întâlni cu oficialii FRF și primarul Bucureștiului și va vedea în ce stadiu se află lucrările la noul Stadion Național, pe care FRF dorește să organizeze finala Cupei UEFA din 2012.

Platini a fost așteptat la Aeroportul “Henri Coandă” de președintele FRF, Mircea Sandu, și de oficialii Adalbert Kassai și Ionuț Lupescu, după care a urcat într-o limuzină neagră și a plecat spre Casa Fotbalului, escortat de alte două mașini.

Platini vine după o vizită efectuată în Bulgaria, unde s-a întâlnit cu președintele Federației de Fotbal a acestei țări, Borislav Mihailov.

Mihailov a anunțat că țara sa intenționează să organizeze, alături de România, turneul final al Campionatului European din anul 2020, și Platini a agreat în principiu această idee afirmând că “guvernele celor două țări trebuie să sprijine în totalitate acest lucru”.

Șeful UEFA a fost prezent la Sofia pentru a pune piatra de temelie a unui Centru de formare cu finanțare de la UEFA și

referitor la întârzierea lucrărilor la arenele fotbalistice din Ucraina și Polonia, oficialul european și-a exprimat din nou punctul de vedere:  “Cele două federații știu foarte bine că una dintre condiții este ca stadioanele să fie pregătite la timp. Dacă arenele nu vor fi construite în timp util, nici Kievul, nici Varșovia nu vor vedea Euro-2012”.

 

lui.


Intră acum și în grupul de