Termopanele, reclamate la OJPC


Intră acum și în grupul de

Un număr mare de reclamații ajunse pe birourile OJPC Suceava pe parcursul anului 2008 vizează execuția și montarea tâmplăriei cu geam  termoizolator (termopan). „Până la aceasta dată au fost înregistrate un număr de 51 de reclamații, dintre care 10 în ultimele două săptămâni, reclamații care sunt în curs de cercetare și soluționare. În urma cercetării a 41 de reclamații s-a constatat că 29 plângeri au fost întemeiate iar 12 reclamații nu”, precizează inspectorul-șef adjunct al OJPC Suceava, Elena Oanea. Potrivit acesteia printre aspectele reclamate se numără nerespectarea clauzelor contractuale precum termenul de livrare, dimensiunile tâmplăriei PVC, livrarea tuturor componentelor menționate; executare de lucrări necorespunzătoare, prezența condensului în perioada rece a anului, dar și alte aspecte: zgârieturi, margini și colțuri lovite, diferențe de culoare; apariția de defecțiuni în perioada de garanție, societatea refuzând să remedieze deficiențele apărute; și prețurile „umflate”.

„Operatorii economici care prestează servicii de montare tâmplărie PVC   economici reclamați de către consumatorii nemulțumiți se prezintă astfel: SC CERPLAST SRL cu 14 reclamații,  SC IUVENTUS LUX SRL cu 6 reclamații, SC TIM GROUP SRL cu 5 reclamații, SC SUKI GROUP SRL cu 3 reclamații. Restul societăților cum ar fi SC Termo Lemn SRL, SC Alumet SRL, SC Aplast SRL, SC Metal Glass SRL, SC Gireli SRL, SC Lissim SRL, SC Inacost SRL, SC Termosistem SRL, SC Itacon SRL  și SC Deluxe Thermo SRL au un număr de 2 sau câte 1 reclamație”, precizează șeful OJPC Suceava.

OJPC Suceava avertizează prestatorii că repetarea abaterilor se constituie ca o „PRACTICÔ, sancționarea urmând a fi făcută conform Legii nr.363/2007 privind practicile comerciale incorecte iar cuantumul amenzilor este cuprins între 3.000 si 30.000 lei. Potrivit OJPC Suceava, în situația în care ulterior se constată că practica incorectă nu a încetat, cuantumul amenzii se dublează și  activitatea agentului economic se suspendă.
 
Elena Oanea mai precizează că, până în prezent, în urma cercetării reclamațiilor inspectorii OJPC Suceava au aplicat un număr de 18 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind de 41.200 lei.

OJPC Suceava sugerează consumatorilor să efectueze astfel de lucrări numai pe bază de contract, să solicite factură în momentul achitării unui avans sau contravalorii lucrării și de asemenea, să solicite încheierea unui proces verbal de recepție la finalizarea lucrării.

 


Intră acum și în grupul de