Ion Lungu: Introducerea sensurilor unice în Suceava amânată până când orașul va fi blocat complet, Acum, populația nu este pregătită. Nici consilierii PNL nu doreau să voteze proiectul


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că sistemul de sensuri unice prevăzut în noul studiu de circulație al municipiului Suceava va fi implementat doar în situația în care orașul se va bloca și nu va exista altă soluție.

„Am avut ultima discuție cu consilierii locali la care au participat și reprezentanții firmei de la Pitești care realizează acest studiu de circulație, au discutat cu domnii consilieri, au răspuns la întrebări”, a spus Lungu în conferința săptămânală de presă.

E a spus că vrea ca în Consiliul Local să fie aprobat acest studiu de circulație, dar ulterior să fie adoptat un alt proiect prin care se stabilește că oportunitatea acestui studiu de circulație va fi decisă tot în Consiliul Local.

 

„De ce am mers pe această strategie? Vă spun că pe lângă toate studiile care s-au făcut, sondaje, am și eu experiență și din discuții cu oamenii, lumea nu e astăzi pregătită pentru sensuri unice la bulevardul principal.În sondaj neoficial, jumătate din populație este de acord, jumătate, nu. Dacă discutăm cu cei din cartierele care nu sunt afectați, Burdujeni, Ițcani, și le spui că merg mai repede în oraș cu transportul public, sunt de acord. Atunci când discuți cu cetățenii din cartierele afectate, cu siguranță că au rețineri”, a declarat primarul.

El a recunoscut că și consilierii locali PNL l-au anunțat că nu sunt de acord cu introducerea acestor sensuri unice acum pentru că le-au cerut locuitorii să nu voteze.

Primarul a mai declarat că acum, când se discută despre noul sistem de circulație, oamenii spun că nu e atât de aglomerat în oraș și a spus și el că se circulă mai bine ca în alți ani, dar tot sunt ambuteiaje în trafic.

„Dacă ajungem la concluzia într-o zi că e blocat orașul, altă soluție nu este. Mai devreme sau mai târziu noi vom fi obligați să introducem aceste sensuri unice”, care a menționat că în această situație va convoca de îndată o ședință a Consiliului Local și se aprobă introducerea acestor sensuri unice. (N.B.)


Intră acum și în grupul de