Prefectul Doroftei laudă implicarea Arhiepiscopiei în reconstrucția caselor


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Ovidiu Doroftei,  a declarat joi, într-o conferință de presă că se respectă graficul de predare la roșu a caselor reconstruite în urma inundațiilor din iulie și a precizat că până sâmbătă se vor finaliza un număr de 65 de case, până în 21 noiembrie vor fi încheiate lucrările la alte 30 de locuințe, iar la termenul stabilit, 30 noiembrie 2008, vor fi finalizate restul de locuințe. Doroftei a arătat că nu au început lucrările de reconstrucție la zece case, din care nouă în  comuna Comănești și una în comuna Ulma, motivând că acestea au fost incluse mai târziu în programul de reabilitare.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai menționat că în comuna Dornești, unde au existat probleme legate de identificarea amplasamentului pentru șase case, lucrările de reconstrucție au început târziu, comunitatea locală fiind sprijinită de jandarmi la lucrările de reconstrucție. Totodată, Ovidiu Doroftei a subliniat că în satul Țibeni din comuna Satu Mare, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a reconstruit cele 13 case evaluate inițial și alte șapte despre care s-a considerat că necesită reconstrucție, acestea nefiind incluse în raportările Prefecturii întrucât au fost realizate exclusiv prin eforturile Bisericii.

„Faptul că Arhiepiscopia a construit un număr mai mare de locuințe, este o dovadă a apropierii de comunitate. Doresc, pe această cale, să salut implicarea activă a Arhiepiscopiei, sprijinul acordat persoanelor sinistrate și îmi exprim convingerea că astfel de acțiuni vor continua și pe viitor”, a mai spus prefectul Sucevei, care a participat, joi, la recepția unui număr de 19 case în localitățile Moldovița, Vama, Câmpulung Moldovenesc și Cârlibaba.
 


Intră acum și în grupul de