Aproape 5500 de candidaţi suceveni vor susţine în 16 centre de examen probele scrise ale Bacalaureatului


Intră acum și în grupul de

Aproape 5500 de candidaţi suceveni vor susţine în 16 centre de examen probele scrise ale Bacalaureatului, pentru doi dintre candidaţi, care au probleme de sănătate, s-a aprobat prelungirea cu o oră a timpului de redactare a tezei.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, pentru probele scrise ale Bacalaureatului în judeţul Suceava au fost aprobate 16 centre de examen în urma rearondărilor (conform legii – pentru a funcționa un centru de examen trebuie să aibă minim 250 de candidați), iar cinci dintre aceste centre de examen vor funcționa cu subcomisii.

Sursa citată precizează că la Examenul Naţional de Bacalaureat sunt înscrişi 5458 de candidaţi, din care 4875 din seria curentă şi 583 din serii anterioare.

Astfel, la Proba Ea Limba și literatura română scris, care va avea loc luni, 25 iunie, sunt înscrişi 5458 de elevi, dar vor susţine proba doar 5143 de absolvenţi, alţi 315 candidaţi au susținut proba în serii anterioare  și au solicitat recunoașterea acesteia.

La proba Eb la Limba şi literatura maternă , care se va desfăşura marţi, 26 iunie, s-au înscris pentru a susține proba 30 de candidaţi.

La Proba Ec – obligatorie a profilului, prevăzută pentru data de  27 iunie, sunt înscrişi

5458 de elevi, iar dintre aceştia vor susţine proba 5217 de candidaţi (3444 matematică şi 1773 la istorie), în timp ce 241 de absolvenţi de liceu au susținut proba în serii anterioare  și au solicitat recunoașterea probei.

La Proba Ed – Proba la alegere a profilului și specializării (fizică, biologie, chimie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie), ce urmează să aibă loc joi, 28 iunie, sunt înscrişi 5458 de candidaţi, din care 226 au susţinut proba în serii anterioare şi au solicitat recunoaşterea probei, iar

5232 de candidaţi vor susţine această probă,  din care 243 la fizică, 1808 la biologie, 155 la chimie, 349 la informatică, 1283 la geografie, 1201 la logică, argumentare și comunicare, 72 la psihologie, 15 la economie, 84 la sociologie şi 22 filosofie.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, Cezar Anuţei, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina, că doi candidaţi de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava au solicitat prelungirea cu o oră a timpului de redactare a tezei din cauza unor probleme de sănătate, iar Comisia Judeţeană de Bacalaureat a aprobat aceste cereri.

El a spus că în judeţul Suceava sunt organizate două centre de evaluare la Colegiul Tehnic “Petru Muşat” Suceava şi la Colegiul Tehnic “Samoil Isopescu” Suceava.

(Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de