Sindicaliștii din sănătate au renunțat la proteste


Intră acum și în grupul de

Sindicaliștii din Sănătate au căzut la pace cu Ministerul Sănătății. Liderii Federației Sanitas au semnat vineri acordul prin care angajații din sistem cu salarii mici primesc lefuri mai mari cu până la 25%. În plus, vor primi sporuri mai mari și o primă de vacanță anuală. Cadrele sanitare primesc însă și o veste proastă – încep restructurările în spitale, iar banii celor concediați vor mări salariile celor cu performanțe. Totuși la nivelul județului Suceava toate spitalele se plâng de personal insuficient.
"Prin completarea cu sporul de prevenție și cu prima de vacanță, procentele vor depăși cei 25% (…) Un astfel de procent ar trebui să fie acceptat de colegii noștri cu venituri mici", a declarat Marius Petcu, președintele Sanitas.
Cele două părți au ajuns la acest acord după mai multe runde de negocieri. Inițial, sindicaliștii au cerut majorări salariale de 50 la sută și au amenințat cu greve. În urma negocierilor de săptămâna trecută, Federația Sanitas a anunțat că renunță la acțiunile de protest.
Uniunea Județeană a Sindicatului Sanitas Suceava are aproximativ 3.000 de membri.
 
 


Intră acum și în grupul de