Puternic incendiu la chiliile mănăstirii din Roșiori. Personalul mănăstirii s-a autoevacuat, iar pompierii intervin cu multe autospeciale

Un puternic incendiu a cuprins, duminică dimineața, chiliile mănăstirii „Sf. Mina” din Roșiori, iar personalul mănăstirii s-a autoevacuat.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, a precizat că au intervenit pompierii militari suceveni de la subunitățile din Fălticeni, Suceava, Gura Humorului și Solca, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Forăști, Drăgușeni, Boroaia, Cornu Luncii, Vadu Moldovei și Baia, cu 15 autospeciale și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperișul și la mansarda construcției, cu o amprentă la sol de aproximativ 1.400 mp, cu pericol de propagare la cele două biserici ale mănăstirii, precum și la alte anexe din gospodărie.

Incendiul a fost lichidat la ora 11:00.

În incendiu au ars acoperișul și mansarda construcției pe aproximativ 1.400 mp, obiecte de mobilier și de cult, aparatură electrocasnică, elemente de tâmplărie și alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost flacăra provenită de la un mijloc de preparat hrana (sobă metalică fără acumulare de căldură) lăsat nesupravegheat.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat cele două biserici, restul corpului de chilii, precum și anexele gospodărești (garaj și atelier de tâmplărie) a precizat sursa citată.

(N.B.)

loading...