Alegeri parlamentare 2008 : Mîrza acuză DGFP Suceava de implicare în campania electorală


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava a acuzat vineri conducerea Direcției Generale a Finanțelor Publice Suceava de implicare în campania electorală și viața politică, exemplificând cu controalele făcute „la comandă politică” de finanțiștii suceveni.

Președintele organizației județene a PSD Suceava, Gavril Mîrza, l-a acuzat vineri pe directorul general al DGFP Suceava, Petrică Ropotă, de încălcare a legii și abuz de funcție și că a dispus controale „tendențioase”. „Se preocupă de colectarea de fonduri pentru PD-L. Acest lucru este foarte grav pentru un funcționar public”, a afirmat Mîrza. El a declarat că DGFP Suceava este folosită „ca pârghie” împotriva adversarilor politici ai PD-L, arătând că, în urmă cu zece zile, la firma unde fiul său este asociat a fost trimisă o echipă de control formată din 18 persoane în încercarea de a se găsi nereguli, deși acestea nu există. Liderul PSD Suceava consideră că astfel de practici nu sunt normale și l-a avertizat pe șeful DGFP Suceava că și abuzul de funcție se pedepsește.

Totodată, Mîrza a lăsat să se înțeleagă că șeful DGFP Suceava are interese la una din firmele care lucrează la refacerea drumurilor afectate de inundații, aceasta fiind firma care își încasează „cu prioritate” banii pentru lucrările executate, în timp ce celorlalte societăți le sunt amânate plățile.

Directorul general al DGFP Suceava, Petrică Ropotă, a respins acuzele aduse de Gavril Mîrza și l-a avertizat că trebuie să aducă dovezi pentru afirmațiile făcute. Ropotă a declarat că DGFP Suceava nu e implicată și nu poate fi implicată în strategii politice și a menționat că toate acuzele aduse instituției, funcționarilor și directorului instituției vor primi un răspuns după campania electorală. El i-a cerut președintelui PSD Suceava, Gavril Mîrza, să-și argumenteze acuzele cu probe, arătând că în caz contrar îl va acționa în instanță pentru calomnie, „chiar dacă acestea reprezintă o strategie electorală pentru două săptămâni”.

La rândul său, secretarul executiv al PSD Suceava, Cornel Popovici, a declarat că foarte mulți directori de școală din județ s-au plâns că sunt obligați să se implice în campania electorală a șefului IȘJ Suceava, Petru Carcalete, ce candidează pentru un post de senator din partea PD-L. Popovici, a spus că în timp ce Petru Carcalete declară că va face campanie electorală în timpul liber, directorii de școli sunt puși să se ocupe de campania electorală a acestuia.
 


Intră acum și în grupul de