Topul firmelor Bucovina 2007


Intră acum și în grupul de

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Suceava i-a sărbătorit vineri, pe cei mai merituoși dintre oamenii de afaceri din județ. Într-un cadru festiv, în sala de festivități a complexului „Conacul Domnesc”, directorul general al CCIA Suceava, Ovidiu Donțu, a felicitat mediul de afaceri sucevean pentru efortul depus în vederea menținerii activităților într-un trend ascendent și a premiat o serie de firme și de manageri pentru performanțele economice din 2007.

Premiile speciale pe anul 2007 sunt „Trofeul calității” obținut de SAB SA, Betty Ice SRL, Mopan SA, Bermas SA și Denis SRL, respectiv „Trofeul Creativității”, care a mers la Dorna Lactate SA, General Marketing Group SRL, Global Design SRL, Samiplastic SA, Dorna SA. Firma cu cea mai mare cifră de afaceri din județul Suceava pe anul 2007 este Marelvi Impex SRL cu 1569 miliarde de lei (vechi), cel mai mare profit al anului 2007 din Industrie a fost obținut de Calcarul SA Pojorâta cu 86 miliarde de lei, iar cel mai mare profit al anului din Comerț, de COMETEX SA, cu 262 miliarde de lei.

Trofeul „Femeia manager” a fost oferit Vioricăi Croitor  SC Ecuator SRL, Cameliei Chitul de la SC Cometex SA și Ginei Costiuc de la Fontur SA, iar cel de „Tânărul manager”, lui  Gabriel Sandu (Proton Tehnologies), Daniel Mitric (Automitric SA), și lui Cristian Donisa (Ocolul Silvic Dorna).

Firmele cu cele mai mari venituri din export în anul 2007 sunt Cepra System SRL (176 miliarde lei) și Seveco Trading SRL (136 miliarde lei),
iar cele mai multe locuri de muncă menținute în 2007 au fost la Cominco Bucovina SA; cea mai mare investiție în domeniul serviciilor a făcut-o firma Mondeco SRL, în timp ce cea mai mare investiție din Industria Alimentară, de firma Nicsan Călinești SRL, cu 2 milioane de euro. EPA FLEX Milova a obținut cel mai bun loc al unei firme sucevene în topul național, și anume locul II. Premiul pentru originalitatea produselor  a fost obținut de ALEVIA SRL din Fălticeni, iar premiul pentru cel mai mare proiect privind responsabilitatea socială a companiilor este deținut de firma Coca-Cola HBC România.
 


Intră acum și în grupul de