Acasă Actualitate Rugbi, Divizia Națională : Rugbiștii suceveni nu au marcat niciun punct în...

Rugbi, Divizia Națională : Rugbiștii suceveni nu au marcat niciun punct în disputa cu Olimpia București


Intră acum și în grupul de

În etapa a VI-a a seriei A a Diviziei Naționale, CSM Bucovina Suceava – Olimpia București 0-20 (0-13)

Stadionul „Unirea” a găzduit sâmbătă, partida dintre CSM Bucovina Suceava și Olimpia București din cadrul etapei a VI-a a Diviziei Naționale de rugbi. Sucevenii își doreau mult victoria în acest meci, pentru a demonstra că nu și-au pierdut tonusul și pot face adversarelor din acest campionat îndeosebi pe teren propriu.
De la dorință până la putință distanța a fost destul de lungă, oaspeții preluând avantajul pe tabela de marcaj încă din start, prin transformarea a două lovituri de pedeapsă. Este adevărat că oaspeții au beneficiat de largul concurs al arbitrului Gabriel Șeitan – care i-a „introdus” în meci, cum se spune –, însă și elevii antrenorului Constantin Vlad s-au complicat în situații simple.
Așadar, partida CSM Bucovina Suceava – Olimpia București a început practic de la scorul de 6-0 în favoarea bucureștenilor. Cu un deficit deja din start, gazdele nu au reușit să se concentreze pe fazele lor de atac și au greșit exact atunci când ar fi trebuit să puncteze. La tonusul modest al formației sucevene s-au adăugat pe parcursul primei reprize și accidentările lui Conache și Bursuc, doi jucători de bază, situație care a permis dominarea oaspeților. Olimpia București a profitat de momentul mai slab al formației gazdă și au intrat la cabine în avantaj, 13-0, bucureștenii izbutind și un eseu pe o greșeală de apărare a sucevenilor.
În pofida unui elan superior în repriza secundă, sucevenii nu au reușit să întoarcă soarta meciului, deși au dominat oarecum jocul. Mai inspirați, oaspeții au prins momentul slab și au închis jocul prin încercarea marcată de Surugiu, un rugbist de reală perspectivă. Nițulescu a transformat și el eseul, iar scorul a devenit 20-0 pentru Olimpia București, scor cu care s-a încheiat și meciul, pentru că echipa suceveană nu a reușit să-și revină și să puncteze măcar o dată. Nu trebuie omis faptul că formația gazdă a avut și doi jucători eliminați temporar, Fluture și O. Soloniuc, situație care a contribuit și ea la înfrângere.
„Olimpia a fost mai bună decât noi astăzi și a profitat de greșelile noastre. Am fost și puțin prea nervoși și nu ne-a reușit nicio fază de joc. Sper să trecem peste aceste momente mai dificile și să ne concentrăm pe partea a doua a campionatului, pentru că acest lucru ne-a mai rămas”, a declarat antrenorul echipei CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.
CSM Bucovina Suceava: Zup, Șt. Rusu, Patenschi, Onofrei, Preutescu, Opariuc, Tuchlei, Bursuc, Crețuleac, Conache, O. Soloniuc, Drelciuc, I. Rusu, Ștefancu, Fluture. Au mai jucat: Manea, Scolobiuc, Ispir, Coca, Croitoru și Brăteanu.
Alte rezultat din etapa a VI-a a seriei I: Dinamo – CSU CFR Brașov 116-3 și U Cluj – Farul Constanța 25-22.



Clasament
1    Dinamo                          6    5    0    1    448-32     6 pcte bonus    26
2    Farul Constanța            6    5    0    1    306-66     5 pcte bonus    25
3    CS U Cluj                       6    4    0    2    175-96     2 pcte bonus    18
4    Olimpia București          6    3    0    3    129-153   2 pcte bonus    15
5    CSM Bucovina Suceava 6    1    0    5    82-310     1pct bonus         5
6    CSU CFR Brașov            6    0    0    6    15-475     0 pcte bonus      0
 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version