Acasă Actualitate Primarul Ion Lungu propune un proiect de tren metropolitan pentru a gestiona...

Primarul Ion Lungu propune un proiect de tren metropolitan pentru a gestiona creșterea traficului


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat miercuri că municipalitatea va intensifica eforturile pentru a actualiza documentația de mobilitate și pentru a detalia proiectul trenului metropolitan în perioada următoare. În contextul unei creșteri continue a traficului rutier, Lungu a subliniat necesitatea adoptării unor soluții inovatoare pentru a gestiona această problemă.

„Indiferent de măsurile pe care le luăm pentru a fluidiza traficul rutier – rute alternative, parcări supraterane, sau sensuri unice – trebuie să fim conștienți că nu putem rezolva în totalitate problema traficului”, a declarat primarul. „Valoarea traficului crește de la zi la zi, iar odată cu finalizarea autostrăzilor, este de așteptat să vedem o creștere și mai mare în Zona metropolitană Suceava.”



În acest context, Lungu a propus dezvoltarea unui proiect de tren ușor în colaborare cu CFR-ul și Consiliul Județean, care să lege Suceava de localitățile învecinate.

„Putem dezvolta un proiect de tren ușor în asociere cu CFR-ul și Consiliul Județean pe relația Suceava -Verești, Suceava- Dărmănești, Suceava-Scheia-Stroiești, care să deservească și localitățile limitrofe”, a arătat primarul.

„Municipalitatea suceveană, fiind un nod urban cu peste 100.000 de locuitori, are posibilitatea să promoveze un astfel de proiect conform legii”, a explicat el.

Primarul a dezvăluit că au avut deja discuții în acest sens la București cu Ștefan-Adrian Roșeanu, șeful Autorității pentru Reformă Feroviară, care este responsabil de acest subiect la nivel național. „Sunt convins că acest subiect poate stârni controverse, dar în perspectivă este absolut necesar”, a adăugat Lungu. „În Europa, trenurile metropolitane reprezintă viitorul, iar noi trebuie să fim pregătiți să ne adaptăm la această realitate pentru a asigura o mobilitate sustenabilă și eficientă în zona noastră metropolitană”, a concluzionat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version