Remiză cu incidente în Ghencea

Steaua – FC Timișoara  2 – 2

Tensiune mare în Ghencea, la partida dintre Steaua și FC Timișoara. Ambele echipe veneau la această întâlnire cu orgoliul puternic zdruncinat. Steaua nu mai “gustase” din paharul victoriei de 10 meciuri, iar bănățenii au suferit un eșec lamentabil etapa trecută, pe teren propriu, în fața vechilor dușmani de la Dinamo. Din cauza acestor rezultate nefavorabile ale echipei sale, antrenorul de pe Bega, Dusan Uhrin Jr., era în fața unui ultimatum dat de președintele Marian Iancu.
Elevii lui Dorinel Munteanu au început siguri pe ei și, timp de 15 minute, au dominat clar jocul, având câteva ocazii clare de gol prin Neaga, revenit de la echipa secundă, și Dayro Moreno, care nimerește bara dintr-un unghi închis, după o ezitare a portarului Pantilimon.
Treptat, meciul s-a echilibrat și, datorită unui presing sufocant al timișorenilor, aceștia fiind incisivi pe fazele de contraatac, costaricanul Winston Parks are cea mai mare șansă de a înscrie în minutul 23, când scapă singur cu Zapata.
Din păcate, în tribune, tensiunea acumulată a răbufnit violent. Era primul meci “acasă” pentru suporterii steliști după ce patronul Gigi Becali îi avertizase că nu mai tolerează comportamentul celor din peluză. După câteva minute de la startul partidei, ultrașii de la peluza nord din Ghencea au aprins câteva torțe, iar reprezentanții firmei private care asigură ordinea în incinta stadionului au intervenit în forță.
Jandarmii au fost nevoiți și ei să recurgă la metodele lor specifice pentru a potoli spiritele și un adevărat război s-a declanșat între fanii roș-albaștrii și forțele de ordine. Cel puțin o persoană din peluză a fost transportată la spital, arbitrul partidei, Cristi Balaj, oprind meciul pentru un minut pentru a permite transportul celui rănit spre ambulanță.
Conflictul a persistat până la pauză, când membrii celor două peluze au părăsit „in corpore” stadionul, în semn de protest față de reacția companiei de pază condusă de Cătălin Zmărăndescu, dar și față de conducerea clubului stelist.
Incidentele au continuat și în afara stadionului unde fanii Stelei au smuls bannerele electorale ale PNG, le-au dat foc în mijlocul bulevardului Ghencea și au atacat dispozitivele de jandarmi cu pietre.
Fără aportul galeriilor din cele două peluze, Steaua începe ezitant a doua repriză. Ritmul mai lent al partidei convine de minune Timișoarei, aceasta reușind să deschidă scorul în minutul 53 prin Goga, care trimite un șut puternic, din marginea careului de 16 metri, în poarta lui Zapata.
Roș-albaștrii joacă șters. Lipsa de concentrare sau poate starea de nervozitate dau naștere unor greșeli copilărești. Goian și Ghionea sunt din nou puși la încercare de sprinturile timișorenilor, iar Kapetanos joacă lent. Cu toate acestea, timișorenii abuzează de tehnicitate, jucându-se cu ocazii care nu trebuiau ratate. Și așa cum este în fotbal, ocaziile se răzbună.
În minutul 70, Dayro Moreno aduce egalarea după centrarea perfectă a lui Szekely. Steliștii prind aripi pentru următoarele minute, dar jocul lor este dat peste cap în minutul 76, când Bădoi execută perfect o lovitură liberă, aducând în avantaj echipa sa. La acest scor patronul stelist, Gigi Becali, a părăsit arena din Ghencea, vizibil supărat pe echipa sa. Pentru doar 2 minute, deoarece Rădoi prinde un șut puternic din marginea careului și îl învinge pe Pantilimon egalând la doi.
Elevii lui Munteanu sunt în continuare în ofensivă, dar nu reușesc nimic periculos la poarta timișoreană și scorul rămâne 2-2. După 11 meciuri consecutive, Steaua rămâne fără victorie, și are un devans considerabil față de Dinamo.
Steaua: Zapata, Ogăraru, Dorin Goian, Petre Marin, Rădoi, Tiago Gomes (Lovin, 46), Nicoliță (Szekely, 60), Dayro Moreno, Neaga, Kapetanos (B. Stancu, 78), Ghionea. Antrenor: Dorinel Munteanu.
FC Timișoara: Pantilimon, Bădoi, Luchin, Cisovsky, Latovlevic, Stelian Stancu, Parks, Borbely, Artiom Karamyan (Arman Karamyan, 83), Gigel Bucur, Dorin Goga. Antrenor: Dusan Uhrin jr.